MENÜ

Avrupa'yı uydurmalı

Abone Ol Google News

Terim, dün, perşembe akşamı kadrosundan santrfor arkasındaki 3’lüyü değiştirdi. Bu ekibin aynı kalitede bir hücum hareketliliği sağlayamadığını söylemek lazım. Emre, Babel, Barış’la 4-3-3’den 4-1-4-1’e daha yakın bir oyuna döndüler. Ama santrfor arkası 4’lünün bir pas otomatiği, ezberlenmiş, sindirilmiş hücum şablonları yoktu. Baskıdan sonuç aldılar ama üretemediler. Bireysel çabaların önüne geçemediler.

Haberin Devamı

Değişikliklerle dönüldü...

Bu da Malatya’nın maçın başından itibaren sadece 6’lı bir blokla ceza sahası çizgisinde durarak kurduğu savunmayı iyice sertleştirdi. Güvenleri ve konsantrasyonları arttı. Terim’in rotasyona gitmesi, maçın sonunda muhtemel bir yorgunluk bekliyor olması doğal. Ama bu uyumsuzluk, perşembeden farklı olarak olgun akın kurma niyeti olmayan, salt savunma düşünen rakip karşısında çok bocaladı. Sanırım bu kadarını beklemiyordu. Devrede Cicaldau ve Kerem’in, 65’te Feghouli ve Halil’in oyuna girmesiyle temel plana dönüldü.

Ertaç'tan dev performans

Merkezi daha hızlı, uyumlu kullandılar ama bu kez de Ertaç, ‘dev’ performanslarından birini gösterdi. Galibiyete yetecek kadar şans buldular. Malatya çok amatörce nerdeyse doğaçlama çıkmaya çalışınca da baskıyı artırdılar. Ancak yetmedi. Terim, rakiplere göre özellikle Avrupa’ya uygun dizayn ettiği oyunu, ülke dinamiklerine de uydurabilmeli. Avrupa başarısı ve İstanbullu rakiplerinin yaşadığı sıkıntı ona bu şansı veriyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ