MENÜ

Avrupa'daki gibi

Abone Ol Google News

Marcao’nun dönüşü sonrası Nelsson’la kurduğu ikili, Galatasaray’ın defansif ve oyun kurma potansiyelini en az ikiye katladı.

Haberin Devamı

Avrupa maçları ve Beşiktaş karşısında oynanan oyunun sonrasında Gaziantep’in oyun tarzı onları hiç zorlamadı. Erol Bulut’un, rakibin baskıya dirençsiz orta sahasına baskı yapmak yerine beklemesi, Marcao’ya kavuşan ve ileri çıkan Galatasaray için avantaja dönüştü. Bulut temelde Maxim’in Dicko’yu kaçırması üzerine bir plan yapmıştı diyebiliriz. Muhammet’in pivot ve bitiricilik özelliklerini de kullanmayı istiyordu kuşkusuz. Ama bu yetmedi tabii. Hatta Galatasaray’ın çok da üretken olmayan orta sahasının sert ve etkin savunmasının desteğiyle ileriye çıkmasını sağladı.

Savunma kanatlarını da buna kattılar. Ve ilk yarının hemen tamamını rakip yarı sahada oynadılar. Şut çektirmeden akın kurdurmadan. Belki Morutan’ın ilk yarının sonunda attığı olağanüstü gol dışında bir üretim yapamadılar ama hiç ara vermeden bir akın sürekliliği de sağladılar.

Skorun verdiği özgüvenle...

Haberin Devamı

Sanırım bu bir ilk. Ve bunda Marcao-Nelsson’un Berkan’ın yardımıyla Dicko-Maxim üzerinde kurduğu üstünlük çok önemli etki yaptı. İkinci yarıda Antep’in ön alanda yapmaya çalıştığı baskıda, yine savunma merkezinin kırıcı etkisi önemliydi. Tabii Galatasaray’ın skor üstünlüğünü almış olmasından kaynaklı özgüveni de. Avrupa’da yaptıklarını dün daha iyi yaptılar. Feghouli’nin üç denmesinden birinde 2-0’ı buldular. Marcao dönünce takımın değişeceği kesindi. Öyle oldu. Terim orta sahayı da tamir edebilirse... Neden olmasın!

YORUM YAZ