MENÜ

Arda-Çalhanoğlu mecburen kenara!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Selçuk İnan olmadan bu takımın organize olması kolay değil. En formsuz ve güçsüz halinde dahi oyun organizasyonunun çekirdeği o. Oyunu onun üzerinden kurmak zaruret. Doğal olan bu. Eldeki en iyi bağlantı oyuncusu Ozan. Formda ve güvenli olmasa da...

En formda ve yaratıcı 10 numara adayı da Oğuzhan. Dolayısıyla merkez üçlüyü bu uyumlu ekipten oluşturmak Fatih Terim’in genel planı. Çalhanoğlu ve Arda’nın değerini yadsımıyorum kuşkusuz. Onlar zenginlik. Ancak genel yapının bu üçlü etrafında oluşması neredeyse bir zorunluluk.

Bu zorunluluk diğer tüm pozisyonlardaki seçimleri etkiliyor. Bu yüzden ligin en iyi yerli defansif orta sahası Mehmet Topal stoper eksiği nedeniyle bir adım geri çekilebiliyor. Bu, avantajlı taraf. Ancak Arda ve Çalhanoğlu’nu kenarlara atmak da zorunluluk oluyor. Eğer 4- 6-0 oynamayacaksak başka çare yok gibi. Dünkü temel sorun Selçuk’un dinlenmesi gerekliliği idi. Bir de Terim’in ‘Selçuk’suz ne yapabiliriz’ Bunu görme isteği.

Burak fark yarattı

İlk yarıda oynu kurma konusunda doğal olarak büyük sorun yaşadık. Volkan’lı, Hakan’lı, Arda’lı, Cenk’li oyuna uygun olarak dar alanda iş yapmaya çalışan bir takım olduk. Plan çok yürümedi. Yavaş kaldık. Topu almadan kime vereceğini bilmek gereken bir oyun bu. Kulüp alışkanlığı ya da uzun süreli kamp gerektiren bir oyun. İstediğimiz akınlardan sadece Oğuzhan’la sonuçlanan bir tanesini bulabildik. Kötü vurdu. Olmadı. Cenk’in sırtı dönük oyunda kendisine alışık fazla oyuncu bulamayışı sıkıntı oldu.

İkinci yarıda Emre’nin dar alan becerisi ve patlayıcı özellikleri hemen parladı. Ancak oyunda farkı Burak’ın girmesiyle yarattık. Dar alan oyunundan vazgeçip arkaya uzun ani toplar atmaya başladık. Pozisyonlara girmeye de... Bu, Karadağ seviyesinde bir takımı tedirgin eder. Ki etti.

Savunma göbeğinin olması gerekenden geride kalması oyun boyumuzu ilk yarıda uzattığı için öndeki dar alan oyuncularına bir akın sürekliliği sağlayamamıştık. Burak’ın girmesiyle buna çok da gerek kalmadı. Ve oyunu başka bir şekilde elimize aldık. kaçırılan onca pozisyondan sonra son saniyede golü de bulduk.

YORUM YAZ