MENÜ

Anlayamadıklarım

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Van Persie’nin her şeyi yerinde. Pozisyona giriyor. Olağanüstü pozisyon sezgisinde gerileme yok. Topu kontrol edişi, önüne alışı 10 numara. Ancak ya vuramıyor ya vuruşu kötü. İlginç bir çekingenlik, anlamsız bir tedirginlik...

Fernandao’da, dün çok gösteremese de gol vuruşu var. Ama kaleye uzakta hiçbir işi yapması gerektiği gibi yapamadı.

Nani de kayboldu dün. Sanki planı anlamamış gibiydi (benim de çok anladığım söylenemez).

Raul Meireles’in kafa zehir gibi, pozisyon bilgisi olağanüstü... Ama kaslar uygulayamıyor.

Caner’in hücuma katılma sıklığı düşük, daha 2 sezon önce ligin en önemli asist gücü ve hücum kaynağı olan bir adam Caner. Salt sol bek olarak sıradan. Sol kanat oyuncusu olarak dünya klasında. Ve fakat yolu kapalı. Çok daha fazlasını yapmalı. O bir hücum kaynağı... Kendisi tercih etmiyor olamaz. Nerede ve nasıl var olduğunun farkında. O zaman yolunu açmak lazım.

Şener için sorulacak sorularım da farklı değil...

Topal ve Kadlec, Rıza hoca klasik bir santrfor kullanmadığı için tam test edilemediler. Ancak yerleşimlerinde bir sorun yoktu.

Souza golü atmasına rağmen oyuna giremedi. Ligdeki en yalın ve efektif oyunculardan biri ancak savunmanın önündeki adam olarak Topal’ın gerisinde. Pas opsiyonu bulamdığı zaman kilitlenip topu kaybediyor.

Evet, tamamen oyuncular üzerinden gittim çünkü açık söylemek gerekirse Pereira’nın planını hiç anlayamadım. Bu yapı içinde Ozan’ı da sona bıraktım. Zira bildiğini oynayıp işe yarayan, Van Persie’ye 50 metrelik değerlendirilemeyen bir asist yapan, savunmada iyi bir kesici olan ve delici olmaya çalışandı.

Pereira’nın ise ne ilk planını anladım ne de Nani ve Van Persie’yi çıkarıp orta sahaları sürmesine rağmen oyuna hakim olamamasını. Nihayetinde sorunun sandığımız gibi Diego’da kilitlenmediği de ortaya çıktı... Ben şahsen yanılmışım. Fenerbahçe açısından savunma yerleşiminin tüm bu stopersizliğe rağmen ceza sahsı içinde pozisyon vermeyişi tek olumlu yön.

Rıza hoca açısından ise stopersiz takıma santrforsuz çıkmak nasıl bir düşüncedir? Bunu hiç anlamadım.

YORUM YAZ