MENÜ

Alper'siz ve santrforsuz olmadı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Güray’ın olağanüstü golü, Alves’in ofsaytı ayarlayamayışıyla geldi. Bu, kuşkusuz Mert’i paralize eden vuruşun değerini düşürmez. Mükemmeldi.

Bundan sonra Fenerbahçe savunması, 80’e kadar buna yakın bir hata yapmadı. Mehmet Topal’ın, standart üstü toplarlayıcılığı sayesinde tabii. Roberto Carlos’un orta sahada kurduğu 6’lı dinamik bloğun yaratması muhtemel top kapma ve baskınları engelledi. Ancak Alper’siz Fenerbahçe’nin driplingle mesafe kateden oyuncusu olmayınca baskı geçikti. 25’ten sonra 6’lı bloğu kırıp 3. bölgeye yerleşebildiler. 13’de Emenike’nin yarım metreden kaçırdığı inanılmaz pozisyondaki organizasyon istisnaydı. Ceza sahası çevresine yerleştikten sonra ise sabırla top çevirdiler. Duran toplarda hava toplarını alamadılar ama az da olsa pozisyon çıkardılar. Ceza sahasına driplingle girecek, dar alanda iş yapacak oyuncu eksikliğiyse bakiydi. İkinci yarıda Emenike, sol kanada geçene kadar bu sorun devam etti. 41’de Meireles’le gelen harika gol, çizgiden çizgiye atılan toplarla genişletilen Akhisar savunmasına karşı bulunan 3. şanstı.

En iyi tercih Webo

Emenike sola geçince onun dripling becerisiyle Gökhan, iki kez çok net pozisyona girdi. Emenike, merkezde ne kadar olmuyorsa bu tip oyunlarda kanada geçince de o kadar etkili oluyor. Bu kesin... Tercihlerinde her zaman doğruyu yapmıyor belki ama santrforluğundan çok daha ileride olduğu kesin. Peki! Kim santrfor olmalı? diye sorarsanız bunun cevabı yok. Kağıt üzerinde Webo’nun eldeki en iyi tercih olduğunu hep söylüyorum. Fakat fiiliyatta o da oldukça paslı.

Altın madalya alır...

Bu, çok yorucu oyunun, özellikle dripling işini üstlenen bekleri yorgunluktan perişan ettiğini söylemek lazım. Değişiklikler Fenerbahçe orta sahasını iyice yumuşattı ve bekler çöktü. Akhisar’daki değişiklikler ise kontrayı güçlendirdi. 80’den sonra net pozisyonları ve golü Akhisar buldu.

Bir hakem notu: 49’da Custodio’nun Mehmet Topal’ın yüzüne tüm vücuduyla vuruşunun kırmızıdan başka karşılığı yok. Hakemin Portekizli’ye ikinci sarıyı dahi göstermemesinin yanında yüzde 99 gollük bir akını da kesmesiyse kombine hakem hataları konusunda altın madalya alır.

YORUM YAZ