MENÜ

Alperli plan yeter

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

1- Gökhan ve Caner’in savunma beki değil, orta saha oyuncusu gibi olması.

2- Alper’in dripling ve dinamizmiyle varlığı.

3- Eğer Diego ve Emre sahada olacaksa forvetin 1’e inmesi (Kuyt orta saha görevi alabilir).

4- Egemen’in Topal’la birlikte savunmayı öne çekip takım boyunu kısaltması. Bunlar olursa Fenerbahçe Türkiye Ligi’nde kolay kolay maç kaybetmez.

Emenike önemsiz

Fenerbahçe kültürüne uygun bir santrfor bulamayalı çok ama çok uzun süre oldu. Anelka ve Van Hooijdonk gibi efsane hücumcuları da oldu, ama net bir garanti santrfor bulamıyor. Dolayısıyla Fenerbahçe’nin yarın akşam santrforunun kim olacağı çok önemli değil. Oraya Bruno Alves’i ya da Emenike’yi koymanız çok bir şey değiştirmez. Önemli olan arkadaki ekibin mesafeyi kısa tutması. Bunu yaptığı sürece Beşiktaş’ı rahatsız eder. Ve hatta Emeneke’yi de yıldız yapabilir.

Fazla yük biniyor

Her ne kadar perşembe akşamı olağanüstü bir gol atmış olsa da Kuyt ve sağlıklı bir Gökhan’ın, Motta’nın başını fazlaca ağrıtacağını Bilic de biliyor. Buraya Olcay’ı çekerek yardım edecektir. Topal, Gökhan’ın boşluğunu doldurmakta sorun çekmez. Solda ise Caner ve Alper’in ilk maçta olduğu gibi Necip’i sıkıntıya sokması da normal. Töre, Olcay’ın yardımını yapamaz. Burada önemli olan iki diz sakatlığı çeken Topal ve Gönül’ün fiziksel yeterliliği. Aynı şey Egemen’in sağlığı için de geçerli. Fenerbahçe’nin kadro durumu ve sistemi gereği bazı oyunculara fazla yük biniyor. Topal, Egemen, Caner ve Gökhan da bunların başında geliyor. Bu oyuncuların sakatlıkları tesadüf mü? Sanmıyorum.

Beşiktaş’ın bunalımı

Beşiktaş, Brugge maçından sonra bir güven bunalımı yaşıyor. Taraftarın, skor 1-1’ken takıma sırtını çevirmesi bu takımı kötü etkiler. Bunu hak etmemişlerdi ve bunun farkındalar. Ancak diğer taraftan bir sistem karmaşası yaşanması ihtimali ortadan kalktı. Eğer bir şekilde 4-4-2’yle Brugge’ü geçseler Fenerbahçe maçına da bu dizilişle çıkmak zorunluluğu olurdu. Ve açık söylemek gerekirse bu karmaşadan Fenerbahçe istediğinden fazlasını çıkarırdı. Bilic’in eski plana dönmesi İsmail Kartal için bir fırsatın ortadan kalkması demek. Ancak ne olursa olsun ilk maçtaki gibi Fenerbahçe’nin stoperlerine top yaptırmamak yerine dengeli oynarlarsa aynı sorunları yine yaşarlar. Buradaki soru şu;

Moralleri önde baskı için yeterli seviyede mi?

Güven bunalımını çözmek ise takımdaki tecrübelilerin işi daha çok. Beşiktaş açısından bu konudaki avantaj deplasmanda olmaları. Brugge maçındaki tepkilerin ardından yeniden seyircinin önüne çıkmaktansa rakibin sahasında olmak onlar için daha iyi olacak. Beşiktaş önümüzdeki yıl stadına taşındıktan sonra da bir dönem zorluk çekecek. Bir deplasman takımı olmaya alıştılar. Evdeki tepkilere alışmaları gerekecek.

YORUM YAZ