MENÜ

Alper farkı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Antalya maçından sonra Souza ve Topal’ın yokluğunda Kadlec’in savunmanın önünde yer buluşu sadece moral bozucu yenilginin yarattığı ruh halinden değil. Bunu Kasımpaşa’nın 2-0’la birlikte eksik kalışıyla gördük. Eren ve Scarione’den mahrum 4 maçtır kazanamayan ve kaleye gitmekte zorluk çeken rakibe rağmen Van Persie’nin çıkıp Fernandao’nun oyuna girişi; Volkan’ın çıkıp Alper’in, Ozan’ın yerine Topuz’un girişi ama Kadlec’in oyunda kalışıyla... Pereira savunmanın önüne bir önstoper koymadan oynamayı makul görmüyor.

Pereira 3’lü istiyor

Dün Fenerbahçe’nin 3-0’dan sonra Malki’ye bir net bir pozisyon verip bir de gol yemesi bu gerekliliğin altını mı çiziyor, yoksa bunlar Fenerbahçe’nin önde bu rakibe karşı dahi topa sahip olup, bir akın sürekliliği yaratamayışından mı oluyor? İşte bu sorunun cevabını bulabilirsek Pereira’nın haklı mı yoksa haksız mı olduğuna karar verebiliriz.

Bu sorular bir yana, önümüzdeki gerçek Pereira’nın aslında 3’lü bir savunmayla oynamayı kafaya koyduğu... Bu, Ersun Yanal döneminden bu yana böyle. İki savunma kanadını orta sahanın, hatta hücumun bir parçası yapmışken bu 3’lüye ihtiyaç duyuyor. Bu anlaşılabilir. Ancak ön tarafta istenen oyun akışkanlığını sağlamadan salt bir savunma duvarıyla oynamak oluyor bu.

Fazla doğaçlama oyun

Halbuki Gökhan ve Hasan’la desteklenen Diego ve Nani’nin; Volkan’ı ve Van Persie’yi daha ince kullanabilmesi lazım. Bu kalite varken oyun fazla doğaçlama. Dolayısıyla ezbere bir pas trafiği dünkü 3 gole rağmen yok.

Bu oyunu geliştirmeden ve çeşitlendirmeden özellikle deplasman oyunlarında hükmetmek kolay olmayacak. Bu dakikadan sonra sağlamak da kolay değil. O zaman Pereira ön tarafı daha saldırgan ve orta sahayla bütünleşmiş kılmalı. Bunun için de sol önde Alper’i kullanmanın hem hücum hem de savunma anlamında takıma artı değer katacağını söylemeliyiz.

Defansif katkı da sağlar

Alper, orta 3’lüdeyken istenen top hakimiyetine bir katkısı olmuyor. Ancak sol önde eldeki en iyi oyuncu. Volkan, Nani ve Markoviç’ten daha iyi bir seçenek. Çünkü basit ve dikine oyunda hepsinden iyi. Hem onun varlığında bu 3’lüden (muhtemelen) Nani için de defansif anlamda görev azalımı şansı var. Pereira en azından bu değişiklikle fark yaratabilir. Dünkü oyunu ve yüksek kalite golü bunu gösteriyor.

YORUM YAZ