MENÜ

Aktif pas oyunu ile bitirdiler

Abone Ol Google News

Delicesine, göstermelik bir presle enerji sarfiyatı yapmak yerine iyi yayıldılar. Boş alan bırakmadan rakibe yakın durdular. Topu alınca da genişlediler. Göztepe’nin Serdar Gürler’i kullandığı sağ kanada dönmesini engellediler. Kalabalık tuttukları kendi sağ kanatlarına yönlendirdiler. Ekici, Dirar ve Isla ile yıpratıcı bir pas trafiği kurdular. Bir diğer fark ise Benzia’nın ilk kez vasata yakın bir oyun oynamasıydı. Topa değil etrafına baktı. Tek pas oynamayı başardı. Her seferinde en doğru pası vermedi belki ama yanlışları azdı. İkinci yarıda Yasin’in de oyuna girişiyle Göztepe rakibin hakimiyetini aynı yolla pas yaparak kırdı. Ama eksik kalışları yapabileceklerini sınırladı. 2-0 ise moral törpüledi. Tolgay ve Moses’ın oyuna girişleriyse Fenerbahçe’ye kontra şansını da tanıdı. Maçı da böyle bitirdiler.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Sadık iyi mi? Çok sert bir faule maruz kaldı ve açıkçası yerden kalkamayacak zannettim. Bir kırıktan korktum herkes gibi. Ayağa kalktı ama oyunu tamamlayamadı. Umarım yükselen sağlam performansı sekteye uğramaz.

Haberin Devamı

Maçın starı

Sezon başından bu yana oynadıkları standartlara bakarsanız göreceli olarak bütün oyuncular için yıldız performansı sergiledi denebilir. Böyle olunca da Ersun Yanal uygulanabilir bir oyun bulduğu için alkışı ediyor. Eğer illa bir oyuncu seçmek gerekirse bu oyuncu tartışmasız Isla. Topal’ın şahane pasına verdiği tepki maçta yaptığı tek şey değildi.

Maçın olayı

Moses Fenerbahçe’ye hem kontra oynama hem de dikine oyun tehdidi şansı veriyor. Ancak bundan önemlisi Fenerbahçe’nin oyunu manalı pas üzerine kuruşu. 4 pasta bir mutlak ileri oynama niyetinde, Isla’yı sürekli oyuna sokan bir oyun. Bunu ikinci yarıda istedikleri seviyede yapamadılarsa da dağılmadılar da. Gidecekleri yol belli.

Kısa mesaj

Çılgınca bir pres değil. Bu takıma uyan belli ki dünkü aktif pas oyunu. 2 hafta önce 208 isabetli pas yapmışlardı. Geçen hafta 422 dün ise %86 isabetle 501 olumlu pas yaptılar.

YORUM YAZ