MENÜ

Akıl dışı öfke nöbeti

Abone Ol Google News

Futbol tarihinin en absürt ve aynı zamanda kan donduran anlarından birini yaşadık. Marcao’nun, Kerem’e yaptığı saldırı akıl dışı bir öfke nöbetiydi. Bu kadar sakin akan bir oyunda kendi takım arkadaşına böyle bir saldırının normalde çok ağır sonuçları olur. Ve bu da bir çıkmaz yaratıyor. Marcao eldeki değerli oyunculardan biri. Terim bu tip krizleri kendi yöntemiyle çözmeyi seven bir hoca. Ve bunlar daha önce de yaşanmadı değil. Ancak onlara kapalı kapılar ardındaydı.

Haberin Devamı

Bu kadar ağır bir saldırının zaten TFF’den gelecek cezası yüksek olacak. Ancak Elmas yönetiminin bu öfke nöbetine vereceği tepkinin açıkladıkları misyon gereği daha ağır olması da beklenebilir. Yani kadro dışı ve kontrat düşürecek bir ceza. Ben böyle olmayacağını, -son düdük itibarıyla- Terim’in kendine has bir tarzla, Marcao’dan gelecek bir özürle bunu çözeceğini düşünüyorum. Ancak sonrasında makul bir ücretle ayrılırsa da şaşırmam. Gelelim maça. Giresun’un ön alan baskısı, Taylan’ın bir sorun haline getirdi ama kilidi çözen de Taylan’ın pasıyla gelen gol oldu. O ana kadar topu çıkaran yegane oyuncunun Marcao olduğunu söylemem lazım.

Haberin Devamı

Diagne'nin vuruşu inanılmaz!

Hüsamettin’in sanırım fazla motivasyon sebebiyle yaptırdığı penaltılardan ikincisi oyunu büyük ölçüde bitirdi. İki çeşit penaltıcı var. Karar verip köşeye vuranlar, kaleciye göre vuranlar.Diagne ilkini tercih ediyor ama şut isabeti o seviyede değil. Okan’ın gittiği yön belliyken oraya vurması inanılmaz. Cicaldau’ysa ilk maçında garanti ve rahat bir vuruş tercih etti. Burada da sorulması gereken soruysa kaleciler neden hiç merkezde beklemeyi tercih etmiyor? Vuruşların çok ciddi bir oranı ayakla müdahale edilebilecek merkeze vuruluyor halbuki. Kırmızı ve gol sonrası ev sahibi için yapacak çok bir şey kalmadı. İlginç olan Marcao’nun atılışının onları daha fazla şaşırtması oldu. Hareketlenemediler.

YORUM YAZ