MENÜ

Advocaat'a rağmen

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe her ne kadar rakibin kendi kalesine attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapadıysa da bu devrede isabetli şut çekemedi. Bunun sebebini iki yıldır standart/klişe olduğu üzere yaratıcı olmayan orta sahasının bir sonucu olarak tarif etmek yeterli olmaz. Çünkü bu ezber Advocaat’ın da oyuncuların da işini kolaylaştırıyor.

Hücumda ağır kaldılar

İlk yarıda Fenerbahçe’de özellikle 2. bölgede topu ayağından çıkarma süresinde muhtemelen bir rekor kırmış olmalı. Bunun yanı sıra amaçsız driplinglerin de altını çizmek lazım. Sadece topu ayağına alan oyuncunun ve Lens’in hareketlendiği bir oyunda Akhisar’ın savunma oyununu aşmak konusunda yetersiz kaldılar. Hem hareketsiz hem de topu ayaktan çıkarmakta ağır bir takım olunca iş yürümüyor. Ancak Miguel Lopes’in ters vuruşu işi değiştirdi. Ligde 17. duran top golünü attılar. Rakibin kafasından olsa da...

Kjaer’e baskı yetiyor

İkinci yarıda iki bekin oyuna daha fazla katıldığı bir oyun oldu. Savunma göbeği ileri çıktı. 50’de penaltıdan gelen golde Kjaer’in hatalı pası önemli rol oynadı. Tabii orta sahanın normalde çok daha fazla öne çıkmasına rağmen yerleşme ve hareketlilik konusunda çekilen sıkıntı da bunda rol oynadı. Fenerbahçe savunmasını Kjaer’e baskı kurarak ve pas bağlantılarına baskı yaparak zora düşürmek herkesin benimsediği yöntem.

Muğdat için geç kalındı

Golden sonra ön alana daha fazla çıktılar. Aslında Akhisar’ın kontratağa hiç de yatkın olmayışı işi kolaylaştırdı. Souza, Alper ve Topal normalin çok ötesinde hücuma katıldılar. Rakibi hataya zorladılar. Ve geçen haftanın kopyasının tersi bir golle RvP’nin şutu Souza’da kaldı o da golü attı. Ancak asıl ilginç durum bundan sonra başladı. Muğdat’ın oyuna girmesiyle, Akhisar açısında bu oyuncunun biraz geç oyuna alındığı ortaya çıktı. Ve de Fenerbahçe’nin yorulmaya başlamasına rağmen Advocaat oyuncu değiştirmeyerek maçı elinin tersiyle itmeye başladı. Maç bir kaç kez Akhisar’a geldi. Soner ve Muğdat’la kaçırdıkları önemliydi. Darbeyi vuramadılar. Lens’in golü ise oyuna akıl katan yegane adamın ödülü oldu.

YORUM YAZ