MENÜ

Adres Denizli

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

“Uygun bir planınız yoksa, gideceğiniz adres planı olan bir adamdır. Anahtarı teslim edersiniz. Planı olan bir adama işi bırakırsınız, o da yapar. Galatasaray'ın durumu da bu...'

Eğer sizin uygun planınız yoksa, gideceğiniz adres, uygun planı olan bir adamdır. Yani ya siz bir futbol aklıyla hareket edersiniz... Ve bu yolda çizilmiş bir plana uygun bir adam bulursunuz. Ya da anahtarı teslim edersiniz. Planı olan bir adama işi bırakırsınız. O da yapar. Galatasaray’ın durumu da bu... Terim sonrası Hiddink’e ya da Mancini’ye, Denizli sonrası Schuster’e gitmek bundan yanlıştı... Teklifi götürenlerin uygun bir planı yoktu. Eleştiri bombardımanı altında marka isme gittiler. Olmazdı
olmadı...

Galatasaray’ın planı yok

Bugün de Galatasaray’da planlama yapabilen bir futbol aklı yok.
Bir plan yok. O zaman gidilmesi gereken uygun bir planı olan isim. Salt marka değil. Bu çerçevede akla en yatkın isim de Denizli. Zaten bu yüzden yönetimin Denizli ile ilgili hiçbir girişimi yokken en çok zikredilen isim. Yönetim şu ana kadar Denizli’ye gitmedi. Sebebi bilmek zor. Belki Terim ayrıldıktan sonra önce sportif direktörlük sonra da teknik direktörlük teklifiyle gidilmesi Denizli’ye... O an için durum gereği Hoca’nın kabul etmeyişi. Bu Ünal Aysal’da bir kırgınlık yaratmış olabilir mi? Gerçek şu ki, durum kırgınlıklarla hareket edecek kadar rahat değil. Terim milli takımda Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonları’nda zaman ayıramaz diye yollanmadı mı? Ama işte Dünya Kupası. Ve şimdi planlama yapan bir lider bile yok ortada.

Sadece orta saha istiyor


Mustafa Denizli’nin ülkeyi, oyuncuları ve genel piyasayı en iyi tanıyanlardan biri olması gibi herkesin bildiği avantajlardan bahsetmeyeceğim. Kariyeri, başarıları ve pragmatik yööneticilik tarzından da... Asıl avantaj Denizli’nin bildiğim ve anladığım kadarıyla çok fazla bir transfere de gerek görmediği. Temel olarak istediği sadece Selçuk ve Melo’yla Sneijder’i tamamlayacak iyi bir iki yönlü, dinamik ve tempolu bir orta saha oyuncusu. Hatırlayın, Beşiktaş’ta ilk yarıyı 6. olarak tamamlayıp o ünlü 26. hafta kehanetinde bulunuşu sonrası duble yapmıştı. Tam 19 yıl sonra. Sadece Ernst ve Yusuf rötuşlarıyla. Galatasaray kadrosu hakkındaki temel analizi de Ernst’ten bir kalite yukarıda bir oyuncuyla işi kotaracağı.

Terim gibi patronu olur


Eğer Başkan’ın bir futbol aklı ve planı varsa ve buna uygun bir yabancı arıyorlarsa sorun yok. Ama yoksa adres Denizli’dir. Ama eğer Başkan kırgınsa ya da akıl verenler ‘Denizli gelirse Terim gibi bütün ipleri ele alır bizi hiçbir işe karıştırmaz’ paniğindeyse o zaman başka. Çünkü doğru. Denizli gelirse kimseyi işine karıştırmaz. Tam yetkili patron olur.

YORUM YAZ