MENÜ

Sivasspor şampiyon olsa

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sezon başlamadan flaş transferler yapılır, milyon EURO’lar harcanır, taraftar heyecanlanır. Yeni isimler, bazen kaliteli, çoğu zaman 3. sınıf yabancılar Süper Lig’e ayak basar. Dünyaca ünlü teknik adamlar zor bela ikna edilerek, güzide kulüplerimizin başına geçer. 4-5 hafta geride kaldıktan sonra ise yine aynı türküler söylenir; Bu hakemlerle lig bitmez! Bildiğimiz sahneler, kavga dövüş, sert açıklamalar, meydan okumalar hatta “Evden aldırırım seni” ayarında racon kesmeler.
Evet, senaryo bu, film her sezon aynı, değişmeyen ise tek bir şey; Türkiye’de şampiyon belli! Yanlış anlaşılmasın, tabii ki 4 Büyükler’i kast ettim. Bu karenin dışına çıkmadı bir türlü. Biliyor musunuz, kupa özgür olup, kareden, pardon aslında ‘şeytan üçgeni’nden kendini bir kurtarabilse, bir milat olur. Olmalı, çünkü böylece Türkiye’de ezberler de bozulur. Bu nedenle keşke bu sezon Sivasspor şampiyon olsa, veya Trabzonspor ya da ne bileyim Kayserispor. Artık sıkıldım yabancı meslektaşlarıma 3 Büyükler’i anlatmaya. Üzülüyorum derbilerdeki kavgalarının nedenlerini sorgulamaya. Biraz da bunun dışına çıkılsın istiyorum. Dün Yunan bir meslektaşım Sivasspor hakkında bilgi istemiş; Bütçeleri, hocası ve futbolcuların son durumu. Sivas kenti, yönetim tarzı. Hoşuma gitti.
Sivasspor’un şampiyonluğu mesela, rekabeti artıracaktır, diğer Anadolu kulüplerine örnek olacaktır. Bu yörelerdeki işadamları, “Demek ki top yuvarlakmış, Anadolu’dan bir takım şampiyon olabiliyormuş” moduna girip maddi sıkıntıdan ne yapacağını şaşıran kulüplerimize destek olacaktır. Ligimizin kalitesi artacak, futbolun marka değeri yükselecektir.
Ve son olarak; Türkiye Futbol Federasyonu’nun da işine gelecektir, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş dışında bir takımın özellikle de bu sezon mutlu sona ulaşması. “Neden?” diye soracak olursanız, Kulüpler Birliği 1 ay önce toplanıp hem federasyona hem de MHK’ya desteğini tazelemişti; Henüz 1 hafta geride kaldı, sözler unutuldu, hesap sormalar başladı.
Vizyon sahibi Mahmut Özgener ve yönetiminin devamlılığı için, inanın Sivasspor’un bir ilki gerçekleştirmesi süper olur; Şaka yapmıyorum, ben de bunu gönülden istiyorum!

YORUM YAZ