MENÜ

Çok şanslıyım...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Evet, ben çok şanslıyım çünkü Süleyman Abi’yi 12 yıl önce tanıma fırsatı buldum. Meslektaşlarım Coşkun Türk ve Mustafa Anıklı sayesinde de dostluğumuz bir hayli pekişti. Çok şanslıyım çünkü Süleyman Abi’nin evinde gazetem adına birbirinden güzel röportajlar yaptım. Çok şanslıyım çünkü Süleyman Abi’yle sık sık rakı masasında birlikte oldum, O’nun sayesinde müthiş çevre edindim. Sohbetine doyum olmazdı. Verdiği öğütler tam kişiliğini yansıtan cinstendi; Adam gibi adamdı, kimseye zarar vermezdi, kimsenin hakkında kötü konuşmazdı, kalbi temiz, gönlü sıcaktı. Çok şanslıyım çünkü O’nu yaklaşık 10 gün önce Zafer Büyükavcı kardeşimle hastanede ziyaret ettik, birlikte son çayımızı içtik. Çok şanslıyım çünkü nikah şahitliğimi yaptı, aileden biri oldu adeta. Evet, doğru söylüyorum aileden biriydi benim için Süleyman Abi; Beni kırmadı, hiç yapmadığı bir şeyi yaptı ve evimize misafir oldu, ‘bizim aileyle’ yemek yedi. Zaten bizim aile dediğim kişiler kendini bilir. 3-5 kişiydik. Hep beraber olurduk. Süleyman Abi kalabalığı da sevmezdi zaten, istemediği insanlarla da asla beraber olmazdı!

Bunu neden mi söylüyorum; Önceki gece TV izlerken bir baktım ki, Süleyman Abi böyleydi, Süleyman Abi şöyleydi, Süleyman Abi’yle şunu yaptık, Süleyman Abi’yle bunu yaptık. Hadi ordan, bırakın bu işleri! Süleyman Abi sizin gibi sülüklerle hayatta aynı masada oturmazdı. Bırakın aynı masada oturmayı, size selam bile vermezdi! Çünkü Süleyman Abi İYİ insandı, sadece iyi insarlarla beraber olurdu. Sizlerin çoğu ise Türk Futbolu’ndaki pisliğin, kötülüğün esiri olmuş, düzenin de böyle devam etmesini isteyen defolu insanlarsınız! Bir dönem ona çok acı verdiniz. Emin olun Süleyman Abi size hakkını helal etmemiştir!

Son olarak; Süleyman Abi’nin yöneticilik yaptığı dönemde mesela TSYD turnuvası vardı, 3 büyüklerin taraftarı maçları aynı tribünde birlikte izlerdi. Süleyman Abi zamanında hoşgörü vardı, sevgi ve saygı vardı. Süleyman Abi zamanında kavga asla yoktu, ne futbolcular, ne de yöneticiler arasında. O herkesin ağabeyiydi. O’nun sayesinde Türk Futbolu temiz kaldı. Peki ya şimdi? İtibarı sıfıra inmiş Türk Futbolu uzatmaları oynuyor. O yüzden yapacağımız tek şey, Türk Futbolu’nun tekrar ayağa kalkması için Süleyman Abi gibi yönetici ve insan yetiştirmek, onlara sahip çıkmak...

YORUM YAZ