MENÜ

Suni değil gerçek!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Önceki gün oynanan Beşiktaş-Galatasaray derbisinin sonucunun Fenerbahçe’nin de işine yaraması için galibiyet lazımdı. Bu yüzden eksik forvetlerine rağmen Sarı-Lacivertliler uzun zamandır görmediğimiz yaklaşık 40 bin taraftarıyla Kadıköy’de idi. 13 maçtır istikrarlı bir şekilde sahada yerini alan merkez oyuncusu Sadiku’nun cezalı oluşu Kemal Özdeş’i farklı dizilişe sürükleyerek Anadolu yakasına ayak bastırdı. 5’te Giuliano ile başlayan atakta Alper topla buluştu, vuruşunda Ramazan ve Paşa defansı dikkatliydi. 11’de Mensah uzaktan denedi, top Volkan’ın kontrolünde dışarı gitti. Dirar’ın 1 dakika içinde iki kez sağ kanattan rakip kaleye yaptığı ortalar Omeruo’nun engeline takılsa bile maça tempo kazandırdı, taraftarı heyecanlandırdı. 15’te buna benzer bir pozisyonda çizgi üstünde Alper topa dokunamadı. 19’da Şener’in zayıf şutu Ramazan’ın kucağında kaldı. 23’te Fenerbahçe gole çok yaklaştı, Aatif’ın şutunda top Ramazan’ı geçti, direği sıyırıp dışarı gitti.

Devre biterken şok gol geldi

26’da baskılar sonucunda Fenerbahçe aradığı golü buldu. İsmail’in kullandığı korner atışında Alper, kafayla topu sektirdi, uzak direkte Neustaedter kafayı vurdu, Ramazan’ın tokadına rağmen top filelerle buluştu. 1-0. 30’da Dirar’ın gönderdiği topa kale çizgisi üstünde Giuliano dokunamadı. 35’te Josef’in şutu sonuçsuzdu. 39’da defansına kapanan Kasımpaşa’nın ilk şutu Eduok’tan geldi, bu şut Volkan için kolay toptu. 44’te verilen frikik atışında Mensah’ın baraja çarptırıp Volkan’ı kontrpiyede bırakması sonucu durum 1-1 oldu. Devre bu şok golle bitti.

Bursa bu kadar kolay olmaz

49’da Giulano’nun çaprazdan plasesi yeniden Fenerbahçe’yi öne geçirdi, golde Dirar’ın payı büyüktü. 2-1. 53’te havaya giren Fenerbahçe’de bir şutta Şener’den geldi, gol diye ayağa kalkıldı ama Ramazan bu sefer topu yakaladı! 62’de Şener harikalar yarattı, süratle sağdan Paşa ceza alanına yaklaştı, güzel ortasına Giuliano müthiş vurdu ve durumu 3-1 yaptı. 81’de bir yan top organizasyonundan bu sefer topu alan ve golü atan Valbuena oldu, durum 4-1 oldu. 1 dakika sonra Murillo durumu 4-2 yaptı. Son dakikalarda biraz panik olsa da maç bu sonuçla bitti. Rakiplerin aldığı sonuçlardan sonra Fenerbahçe zirveye iyice yaklaştı. Haftalar önce Aykut hocanın, “Puan durumu suni” sözleriyle ne kadar haklı olduğu meydana çıktı. Ancak cuma günü oynanacak Bursaspor deplasmanı bu maç kadar kolay olmayacak.

YORUM YAZ