MENÜ

Komisyoncu Vural!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Güzel şehir, Eskişehir. Şehir planlamasıyla, Anadolu ve Osmangazi Üniversiteleri’nin öğrencilerinin verdiği hareketle, güzel bir şehir. Ancak stada geldiğimiz zaman, bu kadar güzel bir yerin, bu kadar kötü bir stadı olamaz diyoruz. Işıklar kandil gibi. Tribünler her sene birbirine ek yapılmış ve daha önemlisi taraftarları hep eskiden kalma sahte düşünceleri silememiş gibi. 1995-96 sezonunda Eskişehirspor’un Teknik Direktörü Yılmaz Vural... Takımı o kuruyor, sonra o takım küme düşüyor. Eskişehirspor taraftarlarının düşüncesi şu; takımı o batırdı, getirdiği oyunculardan komisyon aldı. Dünkü maçta Kocaelispor’un hocası Yılmaz Vural’a öfke dinmedi. ‘Komisyoncu Vural, hırsız Vural’ tezahüratlarına, çok üzüldüm. Neyse maça gelelim...
Rıza Çalımbay’ın cezalı olması nedeniyle takımı yöneten yardımcı Bülent Albayrak’ın kenardaki hırsı beni memnun etti. Çünkü artık Türk Futbolu’nun yeni hocalara ihtiyacı var, ama eskilerinin de değerini bilmek gerek. Herkes, İvesa’nın boyuna takmış: 2.05. ‘Kaleci olur mu bundan’ diyorlar. Ama 13 ve 36. dakikalardaki Taner ile girdiği pozisyonlarda golü önlemesi, kalitesini gösterdi. Hakem Abdullah Yılmaz, pozisyonları yakın takip etti ancak 44’te Semavi’nin Youla’ya yaptığı, 47’de ise Tutoriç’in Sezgin’e yaptığı faulleri görmedi, bana göre sarı kartlıktı. Hele Tutoriç 47’de sarı görseydi, 49’da gördüğü ikinci sarı karttan oyun dışında kalabilirdi. Eskişehirsporlu Serdar Özbayraktar’ı çok beğendim. Sonlara doğru oyundan düştü ancak sağ kanattan getirdiği toplarla, forvet hattını besledi.
Bir lafımda Serdar Kulbilge’ye. 81’de sakatlanıyorsun, 3 dakika sahada yatıyorsun. 90. dakikaya kadar ise ağır hareketlerde bulunuyorsun. Golü yedikten sonra da bir o yana, bir bu yana uçuyorsun. Hani başın dönüyordu ? Milli Takıma yükselmiş bu değerli kalecimize, bu hareketleri yakıştıramadım.

YORUM YAZ