MENÜ

Gençler'in kurtuluşu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Başkan İlhan Cavcav’ın vefatıyla ciddi travma yaşayan, aynı zamanda devre arasında önemli oyuncularını satan Gençlerbirliği, kendine gelme adına bu maçı hedef gördü. Ancak Antalya ve Başakşehir maçlarından 4 puan çıkartan Akhisar da kesinlikle kolay lokma değildi. İlk dakikalarda Aydın ve Serdar ile Başkent ekibi arka arkaya Akhisar kalesini yokladı. 5’te korneri Milinkovic kullandı. İyi yükselen stoper Claro tabelayı değiştirdi: 1-0.

11’de Olcan ile Akhisar beraberliğe yaklaştı. Hopf başarılıydı. 20’de Aydın’ın ‘al da at’ tabiriyle gönderdiği ara pasında Muriç kötü vurdu, Gençler mutlak golden oldu. 35’de Serdar şık çalımlarla Akhisar kalesine sokuldu. Pasında topla buluşan Milinkoviç meşin yuvarlağı Bora’ya nişanladı. Kafkas’ın öğrencileri ilk yarı bitimine kadar rakibine mahküm oynadı atak yapmadı, sadece karşıladı. 50’de Muğdat Gençlerbirliği kalesini yokladı. Şut yerine çalımı düşününce Başkent ekibinin defansını karşısında buldu!

Ümit Özat faktörü

55’te Gençlerbirliği farkı ikiye çıkardı. Sissokko’dan topu kapan Serdar hızla ceza alanına sokuldu, pasında Aydın müthiş vurdu:2-0. 66’da Vaz Te, Hopf ile karşı karşıya kaldı, Politevich araya girerek Akhisar’ın golünü önledi. Maç bu sonuçla bitti, Gençlerbirliği puan sıralamasında üst tarafa sıçradı. Aydın, Claro ve Serdar ile birlikte futbolcularını saha içinde iyi kullanan Ümit Özat maçın yıldızıydı. Akhisar ise sadece Başkent’te terledi, maçı seyretti ve kaybetti.

YORUM YAZ