MENÜ

Fener ‘Paşa'lar gibi!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yağmur sahayı bozmasa bile kayganlaştırmıştı. Eksikler yüzünden değişikliğe uğrayan bir Fenerbahçe, Eren’siz Kasımpaşa’yı karşısında buldu. İlk atak Fenerbahçe’den geldi. 2’de Volkan Şen ceza alanına sokuldu, pasında Van Persie topa iyi vuramadı. 8’de Volkan, Veysel’i çalımladı ve topla soldan Kasımpaşa ceza alanına girdi. Ortasında Ramazan dikkatliydi. 10’da Hakan, Gökhan’a yaptığı faul sonrası kart görmeyince hakem Bülent Yıldırım protesto edildi. 23’te Nani sağdan Kasımpaşa ceza alanına girerken kaleye paralel topu gönderdi, uzak direkte Volkan ıskalayınca taraftardan tepki aldı, Pereira kulübede çıldırdı. 2 dakika sonra Van Persie kale önünde topu kafayla dışarı attı. 28’de Hasan Ali ile başlayan atakta topu önünde bulan Diego gol kaçırmaya bir yenisini daha ekledi. 32’de Kasımpaşa’nın ilk atağı geldi. Tunay sağdan ceza alanına girerken ortaladı, penaltı noktası yakınında Del Valle topu ıskaladı.

Penaltı itirazları vardı

37’de Fenerbahçe’nin golü geldi. Ozan’ın taşıdığı top defanstan Diego’nun önüne düştü, Brezilyalı düzgün vurdu: 1-0. Gol pozisyonunun başlangıcında Hasan Ali ile Adem’in mücadelesi faul gerekçesiyle uzun süre tartışıldı. 44’te Titi, Volkan’ı ceza alanında düşürdü, penaltıyı 45+2’de Van Persie kullandı, direğe çarpan top ağlara gitti: 2-0. Titi çift sarıdan atıldı. İlk yarı bittiğinde akılda kalan Fenerbahçe’nin kaçırdığı çok ama attığı iki gol ile Kasımpaşa’nın atak sayılabilecek bir pozisyonu vardı. 49’da Van Persie’nin pasında Diego topu yerden kaleye şutladı, kaleci Ramazan çelerek golü önledi. 55’te Nani sağdan ceza alanına ortalamak istedi, Bozikhov’dan seken topta Sarı-Lacivertliler’in bir ara “top ele değdi” gerekçesiyle penaltı itirazları vardı. 63’te Van Persie’nin arka arkaya şutları ve kaçan gollerden sonra Fenerbahçe kulübesi yine hareketlendi. 68’de Kasımpaşa maçtaki ikinci pozisyonunu üretti. Ceza alanında 5 Fenerbahçeli futbolcunun arasından Malki kafayı vurdu, köşeden kaleye giden topu Volkan çıkardı. 68’de Volkan bir anda Ramazan ile karşı kaldığı pozisyonda topu aşırtamadı.

Çok etkiliydiler

70’te Gökhan ve Ozan’ın orta alanda rakipleriyle ortaklaşa mücadelesi ve topu olumlu kullanmaları taraftardan alkış aldı. 76’da Alper müthiş bir gol attı. Sağdan son çizgi üstünde Omeruo’yu usta bir hareketle ekarte etti, çaprazdan şutunda top filelere gitti. 3-0. 78’de yine Alper tek başına ceza alanına daldı, ancak bu sefer topu Ramazan’a kaptırdı. 87’de Gökhan’ın kaptırdığı topu Volkan engelleyemeyince Ferhat’ın asistiyle Malki maçın sonucunu belirleyen golü attı: 3-1. Maç bu sonuçla bitti. Eren Derdiyok’suz Kasımpaşa kötüydü ve hiç etkili değildi. Fenerbahçe, taraftarı ve etkili kanat bindirmeleriyle çok gol kaçırdığı maçı kazanıp geçen haftayı unutturdu.

Mehmet Ali Sabuncu

YORUM YAZ