MENÜ

Zeki çevik ve ahlaklı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe, Aatif Chahechouhe’yi kadrosuna katarak gerçekten önemli bir transfere imzasını attı. Belki Sarı-Lacivertliler için geçen sezon Robin van Persie ve Nani transferlerini gördükten sonra Aatif, çok da ilgi çekici olmayabilir! Ancak inanın bu bakış açısına sahip olanların, şimdiden büyük bir yanılgı içinde olduğunu düşünüyorum. Onun, bu forma altında başarılı olacağından şüphem yok. Faslı yıldızı Türkiye’de en yakından tanıyan isimlerden biriyim. Onu sadece saha içindeki performansıyla değil, kişiliğiyle ilgili fikir sahibi olarak da yaklaşık 4 yıldır yakından tanıyorum. Tartışmasız şu an belki de en çok ihtiyaç duyduğumuz ve keşke yaşasaydı dediğimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü, Aatif’ı gerçekten çok iyi tanımlıyor. Atatürk, “Ben, sporcunun zeki, çevik ve ahlaklı olanını severim” demişti. Faslı yıldız, bu 3 temel özelliği de bünyesinde barındırıyor.

İkinci sezonunda kral oldu

Futbolcu olmak sadece iyi futbolcu olmakla bitmiyor, bitmemeli de... Fenerbahçe, karakteri son derece yüksek, şu ana kadar gerek saha içi, gerekse saha dışında olumsuz bir hareketine asla rastlanmamış, gece yaşantısı olmayan, inançlarına, ailesine son derece bağlı ve soyadının yazılışı gibi asla zor bir insan olmayan çok iyi bir futbolcuya sahip oldu. Bulgaristan’da oynarken keşfedilen Aatif, forvet olmamasına rağmen 4 sezon boyunca Sivasspor’un gol yükünü ve sorumluluğunu üzerinde taşıdı. 2012-13’teki ilk sezonunda Süper Lig’e alıştıktan sonra, hemen ertesi sezon 17 golle kral oldu. Sonrasındaki iki sezonunda eleştirildiği dönemlerde bile ligde hiç 10 golün altına düşmedi.

Asıl yeri sol kanattır

Özellikle sağ ayağını çok iyi kullanan Aatif’ın asıl yeri sol kanattır, buradan ceza sahasına girdiğinde oldukça etkilidir. Teknik ve hızlı olmasının yanı sıra pas özelliği ile şutları çok tehlikelidir. Akıllara elbette hemen şu klasik soru gelebilir: ‘Aatif, Sivas’ta iyi oynadı ama, peki Fenerbahçe gibi büyük bir takımın ağırlığını kaldırabilecek mı?’ 29 yaşında, yıllardır Süper Lig’de oynayan ve her takıma karşı etkili olabilen Aatif, tam aksine etrafındaki oyuncuların kalitesinin artmasıyla çok daha başarılı olma şansına sahip. Ondan bu kez çok gol atmasını değil, Robin van Persie ve Fernandao gibi forvetlere çok gol attırmasını bekliyorum. Fenerbahçe’nin, onun adına en doğru tercih olduğunu düşünüyorum. Sivas’tan ayrılacağını daha geçen sezonun başında biliyordum.

Kadıköy’de coşar, coşturur

Sivas’ın ligden düşmemesi adına en fazla mücadeleyi veren ve korkusuzca oynayan isimlerin başında geldi.. Ve artık ayrılma vakti geldiğinde sadece Fenerbahçe değil, Trabzonspor, Osmanlıspor, Kasımpaşa ve Konya da onunla ilgilenmişti. Seçimini Sarı-Lacivertliler’den yana kullandı ve ‘aşırı baskı’ya karşı mücadele etmek konusunda ne kadar kararlı olduğunu gösterdi. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu şimdiden bilen Aatif, bana göre büyük takım formasını biraz geç giyse de, takıma alışma dönemini tamamladıktan sonra Kadıköy’ün parlayan yıldızlarından biri olarak hem futboluyla tribünleri kendisine hayran bırakacak hem de oynadığı futboldan zevk alacağı için performansı maksimum düzeye yakın olacaktır. Kendisine yeni macerasında başarılar diliyorum...

YORUM YAZ