MENÜ

Yıldızlar gecesi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Grup aşamasında futboluyla rakibi domine eden bir takım henüz izlemedik ancak oyunun olumlu taraflarına baka rsak Hırvatistan, gayet iyi işler yaptı. Belçika ve Uruguay’la birlikte gruplarda 3’te 3 yapan Hırvatlar’ın özellikle Arjantin karşısında aldığı 3-0’lık net skor, onlara özgüven anlamında da çok şey kattı. Danimarka ise Fransa’n ın ardından ikinci olarak çıktığı C Grubu’nda çok gösterişli bir oyun ortaya koyamadı. Kadro kalitesi açısından Hırvatlar bir adım önde gözükmesinin yanında, lider karakterli oy uncu sayısında da rakibine göre üstün.

Tansiyon yüksek olacak

Orta alanda Luka Modric ve İvan Rakitic, fo rvette Mandzukic, oyunu iyi okuyan ve buna göre tempoyu artırıp, düşürebilen isimler. Vikingler ’d e ise tüm yük, Christian Eriksen’in üstünde. Ta nsiyonu yüksek olacak mücadelede bu artı, Hırvatistan için önemli bir koz olacaktır.

Kısa mesaj

Hırvatlar, daha atak oynayacak, Danimarka ise önce savunmayı düşünecek. İşte bu tarz oyunlarda Danimarka 90 dakika savunmayı hep iyi yapabilir mi? Hırvatlar ise kontrataklara nasıl karşı koyabilir? Merak konusu.

Ön plana kim çıkar?

Bu sorunun şöyle bir cevabı var; Hırvatlar açısından Luka Modric, Danimarka açısından da Eriksen. İkisinin maçtaki performansı ve yapacakları, yüksek ihtimalle sonuç açısından da bağlayıcı olacak.

Bu istatistiğe dikkat!

Danimarka, son 7 Dünya Kupası maçının 6’sında 2.5, Hırvatlar ise son 6 Dünya Kupası mücadelesinin 5’inde en az 2 gol atmış. Bu istatistiğe göre, çeyrek final bileti kapışması bol gollü geçebilir.

YORUM YAZ