MENÜ

'VAR'la başladı Alisson'la bitti

Abone Ol Google News

Son şampiyon Liverpool'da Ozan Kabak, İngiltere Premier Ligi'ndeki ilk sınavına Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder'li Leicester karşısında çıktı. Normalde Ozan'ın Manchester City maçında olduğu gibi yedek soyunması bekleniyordu ama sakatlar listesine; Virgil van Dijk, Matip ve Gomez'in yokluğunda stoperde oynayan Fabinho da eklenince, Ozan'a şans doğdu. Ozan, Fabinho gibi orta saha olan kaptan Henderson'la defansın göbeğinde oynadı. Leicester'de Çağlar ilk 11'de yer alırken, Cengiz yedekti. İlk anlardan itibaren Henderson, Ozan'a uyarılarda bulundu. Son şampiyon Salah, Firmino ve Mane ile kapalı savunmayı açmaya çalışırken, Leicester da hızlı hücumlarda Vardy ile sonuç aradı.

Haberin Devamı

Firmino'dan harika asist

İlk 15'te Vardy, ara topta Ozan'dan sıyrıldı ama vuruşu üst direkten çıktı. İkinci devreye ev sahibi hızlı başladı, sonra Jürgen Klopp'un öğrencileri kontrolü eline aldı. 67'de Firmino'nun ceza sahası içerisindeki harika asisti ve Salah'ın tek vuruşuyla konuk ekip, 1-0 öne geçti. Asıl hikaye bundan sonra başladı... 76'da Thiago, ceza sahasının sol çizgisinde Barnes'ı düşürdü. 'Penaltı mı, serbest vuruş mu?' tartışmaları yaşanırken VAR incelemesinden frikik çıktı. 78'de Maddison'un çaprazdan kullandığı vuruşta ev sahibinden Amartey'in hamlesi, kaleci Alisson'u yanıltı ve top ağlarla buluştu. VAR, 'Ofsayt mı?' diye devreye girdi ve maça beraberlik geldi: 1-1.

Haberin Devamı

Hatalarına yenisini ekledi

City'ye 4-1 kaybedilen maçta iki büyük hata yapan Alisson, 81'de Ozan'ın müdahale etmeye hazırlandığı topta kalesini anlamsızca terk etti ve yaşanan karambolde Vardy, topu alıp boş kaleye gönderdi. 85'te Liverpool yüklenmeye çalışırken, moralleri bozan gollerle dengesi bozulan Liverpool savunmasına doğru Ndidi topu yolladı. Barnes topu aldı ve Ozan, onu savunmaya çalışsa da üçüncü gole engel olamadı. 8 dakika içinde dağılan Liverpool, üst üste 4. yenilgisini aldı. 46 puanla ikinci sıraya yükselen Leicester ise rakibiyle arasındaki puan farkının 6'ya çıkarttı.

YORUM YAZ