MENÜ

Unutulmayacak bir 'Peri Masalı'

Abone Ol Google News

Kupada gönüllerin şampiyonu şimdiden belli; Danimarka... En büyük yıldızları Eriksen ölümden döndü, grupta sadece son maçı kazanarak Son 16'ya kaldılar. Hüzün ile sevinci aynı anda yaşadılar ve şimdi Wembley'de, yarı finaldeler.

Haberin Devamı

Her büyük turnuvanın bir hikayesi olur... EURO 2020'nin de bu açıdan 'Peri Masalı'nı daha bitmeden Danimarka yazmaya devam ediyor. B Grubu'ndaki ilk maçlarında Finlandiya'ya 1-0 yenildikleri mücadelede durum 0-0 iken en büyük yıldızları Christian Eriksen, bir anda yere yığıldı ve 10 dakika süren kalp masajıyla hayata döndü.

Finlandiya maçı, dakikalar 42'yi gösteriyordu. Eriksen, 10 dakikalık hayatta kalma savaşını kazandı ve arkadaşlarının onun etrafında oluşturduğu bu 'yaşam duvarı' uzun süre hafızalardan silinmeyecek.

Unutulmayacak bir Peri Masalı

Bu psikolojiye rağmen

Kaptan Simon Kjaer'in saha içindeki liderliğiyle -o psikoloji içerisinde- mücadeleye devam etmek zorunda kalan Vikingler, Belçika'ya da 2-1 yenildi ve son maçta Rusya'yı 4-1 yenerek finaller tarihinde ilk iki karşılaşmasını kaybedip, bir üst tura çıkan ilk ülke oldu. İkinci turda Galler'i 4-0 ve çeyrek finalde Çekya'yı 2-1 yenerek, 'plajdan gelen şampiyonluk' olarak tarihe geçen EURO 92 zaferinin ardından ilk kez son 4'e kalan Kırmızı-Beyazlılar, yarın Wembley'de ev sahibi İngiltere ile karşılaşacak

Haberin Devamı
YORUM YAZ