MENÜ

Türk futbolu düzelmez...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bizim en büyük sorunumuz, başarı geldiği zaman tüm sorunları bir kenara bırakmamız, geçici çözümler üretmemiz, hiçbir zaman geleceği düşünmememiz, geleceği düşünene sabır göstermemiz ve vs... Bu cümleyi uzatmaya gerek yok, zaten futboldan az buçuk anlayan herkes, aynı şeyleri söylüyor. Ancak sıkıntı, sayısız çözümün masanın üzerine konmasına rağmen bir türlü icraat durumuna gelmemesi. İzlanda maçından sonra da gördük (Niye İzlanda maçından sonra gördüysek!), herkesin bir fikri var. Hırvatlar’ı yendiğimizde övdüğümüz Lucescu, Terim’in gitmesi sonrası milli takıma dönen Arda Turan da, yeniden hedef tahtasında. Ama inanın sorun bunlar değil.

Gülmesi normal

Luce 72 yaşında, adamın ayağına kadar gitmişiz, ‘Gel bizi kurtar’ deyip, üzerine bir de 2.5 milyon Euro senelik para vermişiz. Gelmez mi? Kim olsa, Mars’ta bile yaşasa gelir. Gazeteci dövüp, bir de üzerine özür bile dilemeyip, ‘Ben milli takımı bıraktım’ diyen Arda’nın ayağına Luce gitmedi mi? ‘Gel bana yardım et’ demedi mi? O zaman oyundan çıkarken sırıtması gayet normal! Şu noktada yapılması gereken; TFF’nin baştan aşağıya değişmesi, altyapıya önem verilmesi ve falanlar ile filanlar mı! Arkadaş hepsi boş. Özellikle A Milli Takım’ın durumunun, bunlarla hiçbir alakâsı yok. Elde zaten çok iyi gençler var (Cengiz, Yunus, Yusuf, Enes gibi...), onları kullanmıyorsunuz, bir de yabancı sınırlamasından bahsediyorsunuz.

Değerini bilelim

Kimse kusura bakmasın; bu kadar milyar Eurolar’ın döndüğü, genelde futboldan anlamayan yöneticilerin görev yaptığı, eğitimsiz hocaların iş bulduğu, insanlara değer verilmediği, herkesin koltuk sevdasında olduğu, kan emici menacerlerin kol gezdiği, herkesin ‘Alex Ferguson’ olduğu, gece saat 01.00’de bile hâlâ TV’de futbolun (Sanki hayat meselesi) konuşulduğu, çocukların top oynayacağı yerlere binaların dikildiği bir ülkede, Türk futbolunun ve dolayısıyla milli takımın yakın zaman içinde düzelmesine imkân yok. Bir de çözüm sunmak yerine ortalık karıştırmaktan başka bir şey bilmeyen ‘Gaz’tecileri de unutmayalım! Bu yüzden hiç birbirimizi kandırmayalım, elimizdekilerin değerini bilelim yeter.

YORUM YAZ