MENÜ

Şampiyon Fransa

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

2018 Dünya Kupası finalinde Fransa, Hırvatistan’ı 4-2 yenerek şampiyonluğa ulaştı. Tarihinde ilk kez final oynayan Hırvatlar, 1998’de evinde mutlu sona ulaşan, 2006’da ise kupayı İtalyanlar’a kaptıran, iki sene önce de Euro 2016’yı finalde kaybeden Fransa karşısında maça hızlı başladı. Daha atak Hırvatlar oynasa da 18. dakikada Antoine Griezmann, kendisine yapılan serbest vuruşta topu ceza sahasına yolladı ve Mandzukic’in kafayla yaptığı ters vuruşta, Horozlar 1-0 öne geçti. Beraberlik için bastıran Zlatko Dalic’in öğrencileri, 28. dakikada İvan Perisic’in düşürülmesiyle faul kazandı. Modric’in çalışılmışın da dışına çıkan ortasıyla başlayan pozisyonda top kafa vuruşlarının ardından Vida’nın önünde kaldı.

Önce sağ vurdu, sonra solla attı

Onun pasında Perisic ceza sahası içinde sol ayağıyla Hugo Lloris’i avladı ve eşitliği sağladı: 1-1. Ancak 34’te tartışmaya yol açan pozisyonda Perisic’in eline çarpan topun ardından hakem Nestor Pitana, VAR uyarısıyla pozisyonu inceledi ve verilen penaltı kararı sonrası 38’de Griezmann, Fransızlar’ı yeniden öne geçirdi: 2-1. İkinci yarıda Pogba, kendi başlattığı atakta Griezmann’ın pasıyla 59’da önce sağ ayağıyla vurdu, topu savunma karşıladı. Pogba bu kez sol ayağının içiyle farkı 2’ye çıkardı: 3-1.

Lloris’ten büyük hata...


Ataklarını artıran Fransızlar’da Mbappe, 65’te ceza sahası dışında vurdu ve Monaco’dan eski takım arkadaşı Subasic’i geçmeyi başardı: 4-1. 4 dakika sonra Umtiti’nin geri pasında Fransa’nın kaptanı Lloris, üzerine gelen Mandzukic’e çalım atmak istedi ama Hırvat forvet topa dokundu ve skor 4-2 oldu. Hırvatlar, mucize için çok çabaladı ama kalan dakikalar bunun için yeterli olmadı.. Ve Fransa, tarihindeki üçüncü finalinde ikinci kez şampiyonluğa ulaştı.

YORUM YAZ