MENÜ

Ne maçtı ama!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maç beklediğimiz gibi başladı. Ruslar, sabırlı şekilde savunmayı düşünecek ve doğru zamanda, doğru fırsatı gole çevirecekti. 31’de Dzyuba’nın pasında Cheryshev’in ceza sahası dışından harika golü, tam da istedikleriydi. Daha fazla hücumu düşünen ancak Ruslar’ın kontratak tuzağına düşmek istemeyen Hırvatlar, 40’ta Mandzukic’in akıl dolu pası sonucunda Kramaric’le skora dengeyi getirdi. İkinci yarıyla birlikte ise neler oldu neler…

Rakipleri ise İngiltere

Rusya’nın hocası Cherchesov, 67’de Dzyuba’nın yanına Smolov’u alıp, forveti çiftleyerek tam beni şaşırtmışken, 12 dakika sonra Dzyuba’yı çıkardı. Yani uzatma ve penaltılara döndü! İstediklerini de aldılar. Vida’nın uzatmadaki kafası, Hırvatlar’ı coşturdu ancak bu kez Brezilya asıllı Fernandes’in kafası, maçı penaltılara taşıdı. 2-2 biten maçın penaltılarında Hırvatlar, 4-3’lük skorla 1998’den (üçüncü olmuşlardı.) sonra yeniden yarı finali gördü, İngiltere’nin rakibi oldu.

Maçın sorusu

Rusya’nın hocası Cherchesov’un uzatmada bir ara takımından çok taraftarı motive etmeye çalışması! Böyle bir atmosferde seyirci neden kendi kendini motive edemez? 48 yıl sonra çeyrek finaldesin.

Maçın starı

Elbette 89’da sakatlanan ve maçı bu şekilde tamamlayan Hırvatistan kalecisi Subasic. Uzatmada harika kurtarışlara imzasını atmakla kalmadı, penaltılarda yine yıldızlaştı.

Maçın olayı

Tartışmasız Dünya Kupası’nın en iyi maçını izledik. Bu çeyrek finalin tek bir olayı yoktu. Çünkü Rusya-Hırvatistan kapışması, başlı başına bir olaydı.

Kısa mesaj

Kupa için emeklilik kararından dönen ve kulüpsüz olan 38 yaşındaki Ignashevich, üst üste iki uzatmalı maç oynadı. Penaltısını da attı, formasının hakkını sonuna kadar verdi.

YORUM YAZ