MENÜ

Kral'ın şovu!

Abone Ol Google News

Kış ayında Dünya Kupası resmen başladı. Favori çıktığı maçta Ekvador, -öncesinde çıkan rüşvet iddialarına nazire yaparcasına- Katar'a acımadı ve net bir skorla kazandı: 0-2. 22. Dünya Kupası'nda ilk kez ev sahibi açılışı kaybetti. Özellikle ilk yarıdaki futbolla Katar, hem grupta sıfır çeker hem de çok kart görür. İkinci devredeki gibi cesur olmaları şart; çünkü kaybedecek bir şeyleri yok. Fenerbahçeli Enner Valencia ise daha maçın başında kafayı vurdu, ofsayt sebebiyle golü sayılmadı.

Haberin Devamı

Kupada penaltıdan bir ilk

Katar'da ağları havalandıran ilk isim olmakta kararlı olan kaptan Valencia, 15'te kalecinin müdahalesiyle yerde kaldı ve 16'da kupa tarihinde penaltıdan ilk açılış golünü kayıtlara geçirdi. Bu, Güney Amerika ekibinin Dünya Kupaları'ndaki ilk penaltı golüydü. 31'de sağdan Preciado ortaladı ve Valencia enfes bir kafa vuruşuyla ikinci kez ağları sarstı.

Delgado'yu geride bıraktı

Gecenin yıldızı olan; Milli Takımı'nın tarihteki en skoreri Valencia, toplamda 5 gole ulaştı ve 3 gollü Agustin Delgado'yu geride bırakarak ülkesinin bu kupa tarihindeki en golcüsü unvanını da elde etti. Rakibin sert faullerine de maruz kalan Valencia, ikinci yarıda girdiği bir ikili mücadelenin ardından 77'de oyuna devam edemedi. Hollanda ve Senegal'in olduğu A Grubu'nda Ekvador'un ilk maçını en zayıf rakiple oynayarak kazanması, gruptaki kaderini belirleyecek iki büyük sınavı öncesi kesinlikle ekstra bir avantaj olacaktır.

Haberin Devamı
YORUM YAZ