MENÜ

İşte Mehmet Ekici transferinin perde arkası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Mehmet Ekici, sözleşmesini uzatmak için 2.5 milyon Euro civarı para istedi. ‘Hayır’ yanıtını aldı. Elbette kendisine verilen sözler tutulmamış, takım arkadaşı tarafından yumruklanmış biri olarak hayal kırıklığı yaşadı.

Her şeye rağmen kulübüne para kazandırarak gitmek istedi. Muharrem Usta kendisine, Fenerbahçe ile görüşmesini söyledi. O da İstanbul’a gitti. Advocaat’la görüştü ve Sarı-Lacivertliler ile anlaşma sağlayarak Trabzon’a döndü.

Ancak Fenerbahçe ile Trabzonspor orta noktayı bulamadı. Usta, bunun üzerine karar değiştirdi. Bu kez Ekici’ye, “Beşiktaş’a gideceksin” dedi. Yıldız futbolcunun yanıtı ise, kadro dışı kalma pahasına, “Sözümden dönmem” oldu.

Beklenen fotoğraf sonunda geldi, transferi ve geleceği yılan hikayesine dönen Mehmet Ekici, söz verdiği gibi Fenerbahçe’nin futbolcusu olmak için ilk adımı dün sağlık kontrollerinden geçerek attı. Aslında olayların başlaması ve bugüne kadar gelmesi sırasında yaşananlar kitap olur. Transferi son anına kadar yakından takip edenlerden biri olarak bu süreçte yaşananlardan bazı önemli detayları paylaşmakta yarar var. İlk olarak herkesin merak ettiği olayın başına dönelim.

Onur’un maaşını istedi

Ekici’nin bu sezon Trabzon’la olan sözleşmesi bitiyordu. Yıldız futbolcunun kontratını uzatmak için taraflar arasında görüşmeler başladı. Ekici, kaleci Onur’un aldığı rakam olan 2.5 milyon Euro civarı bir para istedi. Ancak yönetim, takımın en önemli yıldızlarından biri olan oyuncusuna bu parayı vermeyeceğini söyledi. Elbette kendisine bugüne kadar verilen sözlerin birçoğu tutulmamış, kendi takım arkadaşı tarafından yumruklanmış bir yıldız olarak hayal kırıklığına uğradı.

‘Transferini ben bitireceğim’

Başkan Muharrem Usta’ya, “O zaman ben başka teklifleri dinleyeceğim” cevabını verdi. Beşiktaş ve Galatasaray, Ekici’nin menaceri ile görüştü. Bu sırada Usta, bir kez daha devreye girdi ve Ekici’ye, “Senin transferini ben bitireceğim. Trabzon’un ve senin yararına olacak bir takımı bulup, seni oraya göndereceğim” dedi. Milli futbolcu bu sözlere, “Tamamdır başkanım. Kulübe de para kazandırmadan gitmek istemem” cevabını verdi. O sırada Karadeniz ekibi, Aatif ya da Fernandao karşılığında Ekici’yi Fenerbahçe’ye teklif etti.

Aatif gitmek istemeyince...

O ana kadar Sarı-Lacivertliler’in adı transferde geçmiyordu. Ekici’ye de, “Biz Fener’le anlaştık, onlarla görüşebilirsin” dendi. O da soluğu İstanbul’da aldı, hatta Dick Advocaat’la bile görüştü. İşte bu an transferin dönüm noktasıydı. Tecrübeli futbolcu, Trabzon’un yönlendirmesiyle gittiği Kanarya’ya doğal olarak ‘tamam ‘deyip, sözünü verdi. Ancak Aatif, Trabzon’a gelmek istemedi, Fernandao’yu da Fener bırakmadı. Trabzon Yönetimi hemen rotayı Beşiktaş’a çevirdi. Akıllarında ise “Biz Beşiktaş’la anlaşırız, Ekici’yi de nasıl olsa ikna ederiz” düşüncesi vardı.

İki cephe oluştu

Hedef Tolgay Arslan’dı ama o gitmek istemedi. Sonra Olcay’da karar kılındı, Ekici’ye ise “Biz Beşiktaş’la anlaştık, oraya gidiyorsun” dendi. Oyuncu, Fenerbahçe’ye verdiği sözden dönmeyeceğini belirtip, kulübe resti çekti. Beşiktaş ile Trabzonspor’un yakınlaşması sonrası iki cephe oluştu. Biri Ekici ve Fener, diğeri Beşiktaş ve Trabzon’du. O anda ne olduysa oldu ve Trabzon, sözleşmesi sezon sonunda bitecek oyuncusuna 2 milyon Euro bonservis bedeli teklif edilmesine rağmen Ekici’yi, Fener’e satmamakta sonuna kadar diretti. Transferin son anına kadar Ekici’yi ikna için Beşiktaş’la birlikte büyük bir baskı yapılsa da, ortak noktada taraflar buluşamadı...

Tahriklere kapılmadı

Ve sonunda yıldız oyuncu, Trabzonspor tarafından kadro dışı bırakıldı. Sezonun ikinci yarısında alt yapı hocalarıyla birlikte idman yapan Ekici’nin ağzından birçok yalan yazıldı. Ancak başarılı oyuncu, hep sustu ve hiçbir tahriğe kapılmadı. 4 ay boyunca, çoğu Trabzonspor’un maçlarının oynandığı saate gelen idmanlarını aksatmadan yoluna devam etti. Sabırlı bir şekilde bu zor durumu ailesi ve güvendiği insanlar sayesinde aşmayı başardı. Vaktini Play Station oynayarak, maç izleyerek geçirdi. Futbolu ise çok özledi.

Halk, onu çok sevdi

Bu sırada Trabzon halkı, dürüstlüğünden asla şüphe etmediği Ekici’ye karşı hiçbir olumsuz tavır takınmadı. Her dışarı çıktığında insanlar, onu çok sevdiklerini gösterdi. Sırf yönetime kızıp, maça gitmeyen insanları bile stada gitmeleri için teşvik etti! Bu dönemi alnının akıyla atlatan milli futbolcu, sonunda muradına erdi ve sözünde durarak, Sarı-Lacivertli renklerin bir parçası oldu.

YORUM YAZ