MENÜ

İşte buyrun Güneş'in maaşı

Abone Ol Google News

A Milli Takımımız'da 2.5 yıllık Şenol Güneş dönemi, geçen hafta sona erdi. Başarısız olunduğu anlarda kimileri taktik, kimileri oyuncu tercihleri, kimileri de parasal açıdan hocayı eleştirdi. Kamuoyunda Güneş'in yıllık ücretinin 3.2 milyon Euro olduğu yazıldı, konuşuldu. Benim edindiğim bilgi, Güneş'in yıllık ücretinin Euro değil, -çoğumuz için yine çok para ama- 3.6 milyon TL; yani aylık 300 bin TL olduğu yönünde.

Haberin Devamı

O zaman açıklansın

Yani bu rakam Sergen Yalçın'ın, Fatih Terim'in ya da Abdullah Avcı'nın aldıkları paralara göre çok ama çok daha düşük. Diyelim ki ben yanıldım... 300 değil, 500 ya da gerçekten 3.2 milyon Euro... O zaman tamam, çıksın bir yetkili açıklasın gerçeği. Sonuçta, -yeri geldiğinde- 'Bu takım hepimizin, Türkiye'nin takımı' demiyor muyuz?', diyoruz. O zaman kamuoyunun da bu rakamları, tıpkı primler gibi bilme hakkı var.

Şeffaf olunmalı

TFF de, gidenin-gelenin aldığını-alacağını açıklasın, bu tarz polemikler artık ortadan kalksın. Çünkü işler iyi giderken paranın lafı çok konuşulmaz ama (Yakın geçmişte birçok kez olduğu gibi) yeni gelecek hocanın (Muhtemelen Stefan Kuntz) önüne de, kriz anlarında tıpkı Güneş'in başına gelenler gelecek.. Ve şeffaf olunmaz ise yine biri kuyuya bir taş atacak, herkes onun peşinden gidecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ