MENÜ

Güzel günler yakın!

Abone Ol Google News

Avrupa Kupaları'nda tartışmasız tarihimizin en iyi haftalarından birini yaşadık. Nasıl sevinmeyelim ki; Avrupa Ligi gruplarında Fenerbahçe ve Trabzonspor, Konferans Ligi'nde de Başakşehir ile Sivasspor, sahadan zaferlerle ayrıldılar; ilk kez aynı günde Türk takımları 4'te 4 yaptı. Geçen sezonu 20. bitirdiğimiz için gelecek sezon UEFA'ya 5 yerine, 4 takım gidecek ve Avrupa Ligi'nde olmayacağız. İşte böylesine kritik bir dönemde UEFA Ülke Sıralaması'nda bu hafta 1.600 puan kazandık ve Danimarka ile UEFA'nın ihraç ettiği takımsız Rusya'yı geçerek 18.'likten 27.300 puanla 16. sıraya ulaştık.

Haberin Devamı

4 yerine yeniden 5 takım

An itibarıyla gözümüzü ilk 15'in içine diktik. Eğer bu sezonu ilk 15'in içerisinde tamamlarsak, 2024-25'te tekrar 5 takımla UEFA'da olacağız, Avrupa Ligi'ne yeniden takım gönderebileceğiz ve de Devler Ligi'ne 2 temsilcimiz katılacak. Şu anda Fenerbahçe ve Başakşehir, gruptan çıkmayı garantiledi. Trabzon ve Sivas da umarız bir üst tur biletini kapacaklar. Dileğimiz, 4 takımımızın da Play-Off oynamadan, lider olarak direkt son 16 Turu'na yükselmeleri.

Haberin Devamı

En formda ülkelerden biriyiz

Onların kazanarak devam etmeleri ve gruptan çıktıklarında alacakları ekstra bonuslar, Süper Lig şampiyonunun genelde direkt gruplara katılımını sağlayan 11. sıraya ya da daha yukarıya çıkmamızı sağlayabilir. Bu sezon Ülke Sıralaması'nın en formda ülkelerinden biriyiz. Ayrıca listede 10- 20 arasında en çok puan toplayan (7.000) ve en fazla takımla temsil edilen (4) ülke konumundayız. Eğer söz konusu sıralamada bu performansımızı fazla düşüş yaşamadan devam ettirebilirsek, sadece 2024-25 sezonunu değil, Türk futbolunun Avrupa arenasındaki geleceğini kurtarmak adına da büyük bir iş başarmış olacağız.

YORUM YAZ