MENÜ

Görev adamı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray’ın, 1.5 milyon Euro bonservis bedeliyle Fransa 2. Lig ekibi Troyes’tan kadrosuna kattığı Lionel Carole, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun scout ekibinin tavsiyesi üzerine aldığı bir futbolcu. Dün sağlık kontrollerinin ardından Galatasaray’ın Avusturya’daki kampına katılan Carole, sol bek pozisyonunda görev yapıyor. 24 yaşındaki Carole, futbol kariyerine 2000 yılında UJA Alfortville Takımı’nda başladı. Kulübün genç akademisinde oynarken bir maçta top, sert bir şekilde sağ gözüne geldi. Kör olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Kariyeri az kalsın başlamadan bitiyordu.

Gözünü kaybediyordu

Ancak ona bakan doktor, Hollandalı eski futbolcu Edgar Davids’in bir dönem taktığı gözlüğe benzer bir gözlük kullanmasını tavsiye etti. Gözünü hem koruyan hem de tedavi sürecini hızlandıran bu öneri sayesinde, Fransız oyuncu bu sorundan kurtulmayı başardı. 2006’da Nantes’ın yolunu tuttu. İlk profesyonel futbolcu olarak A Takım’daki maçına 17 Ağustos 2010’da çıktı. Burada 14 mücadelede sahne aldı. Sonrasında 2011’de Portekiz ekibi Benfica’ya transfer oldu. Burada, Real Madrid’e giden Fabio Coentrao’nun yerini alacağı düşünülüyordu. Ancak yeterli şansı bulamadı. B Takım’a yollandı ve 39 maça çıktı. Sonrasında Fransa’dan Troyes kapısını çaldı. Burada iki sezonda sol bekte 75 kez forma giydi.

Lille de istedi ama...

Geçen sezon 2. Lig’den, Fransa 1. Ligi olan Ligue 1’e şampiyon olarak çıkmayı başaran Troyes’un kilit isimleri arasında yer aldı. Sol ayağını etkili şekilde kullanabiliyor. Çalışkanlığının yanı sıra gelişime her zaman açık olan bir futbolcu. Tam bir görev adamı. Alex Telles’e, bu bölgede rakip olacak düzeyde bir isim. Savunma yönü, Telles’e göre daha iyi. 1.82 cm boyunda ve hava toplarında da etkili. Lille de onu istedi ancak, Aslan’ın, Şampiyonlar Ligi kozu, onun Türkiye’yi seçmesinde büyük pay sahibi oldu.

YORUM YAZ