MENÜ

Disiplin ve güç

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Türk futbolseverlerin Euro 2016 Elemeleri’nde daha yakından tanıma fırsatı yakaladığı, finallerde ise tüm dünyanın dikkatini çeken İzlanda, asla bizim için kolay lokma olmadı. Teknik direktör Heimir Hallgrimsson yönetimindeki İzlanda, 4-2-3-1 taktiğini uyguluyor. 2016’nın ardından 2018 Dünya Kupası Elemeleri’nde de rakibimiz olan Vikingler’e deplasmandaki ilk karşılaşmada 2-0 mağlup olmuş ve hemen hemen hiç varlık gösterememiştik. Rakibin en tehlikeli oyuncusu olarak 10 numara pozisyonundaki Gylfi Sigurdsson dikkatleri çekiyor. 28 yaşındaki yıldız, İngiltere Premier Ligi’nde Everton forması giyiyor. Onların hücumdaki beyni olan Sigurdsson, elemelerde şu ana kadar 8 karşılaşmada 3 gol attı ve 2 de asist yaptı.

İki kez yenildiler

Grupta evindeki tüm maçlarını kazanan İzlanda, deplasmanda sadece Hırvatistan (2-0) ve Finlandiya’ya (1-0) yenildi. Skor ne olursa olsun, disiplinden asla taviz vermeyen İzlandalılar, fizik açısından oldukça kuvvetli. Gylfi kadar önemli olan bir başka oyuncu da bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle Bjarnason.

Sabırlı oynamak gerek

Euro 2016 Elemeleri’nde Konya’da, son dakika golüyle yendiğimiz Kuzey ülkesi, hücumda çok hızlı, savunmayı da sıkı tutuyor. Onlara karşı sabırlı hücum etmek çok önemli. Yetenek anlamında kesinlikle bizden daha üstün değiller. Ancak işin inatçılık kısmında oldukça başarılı olduklarını söylemek yanlış olmaz.

YORUM YAZ