MENÜ

Bu yıldızlar şaşırtır!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş’ta Başkan Fikret Orman’ın, gelecek sezon için transferde herkesi şaşırtacak bir ismi alacağını yakın çevresine söylemesi sonrası gündem toplantısında bunun üzerine bir hayli kafa yorduk, akla gelen yıldız isimleri bir mantık çerçevesinde tartıştık. Yaptığımız fikir alışverişi sonrasında, gelmesi halinde hepimizin şaşırmasını sağlayacak yıldızları ise şu şekilde belirledik;

Karim Benzema

Real Madrid’in forveti Karim Benzema, İspanyol devinde gol atamadığı dönemlerde hep baskı altında kalıyor. Daha önce Arsenal onu istedi ama gitmedi. Real’in, onun yerine Robert Lewandowski ve Pierre-Emerick Aubameyang gibi isimleri gündemine aldığı konuşuluyor. Artık 29 yaşında olan Fransız forvetin, burada yeteri kadar şans bulamayacağı konuşuluyor. Yakın zamanda İstanbul’a gelen ve Türkiye’de oynama fikrine de sıcak baktığını söyleyen Benzema’nın, tatmin edici bir ücretle Kartal’a gelme olasılığı yüksek.

Mesut Özil

Arsenal’le sözleşmesini hala uzatmayan ve adı Fenerbahçe ile de anılan Mesut Özil, kağıt üzerinde Beşiktaş’ın 10 numara pozisyonunda kral olur. Mesut’un, kariyerinde mutlaka Türkiye’deki bir takımda oynamak ve buradaki heyecanı yaşamak istediği biliniyor. Eğer Arsenal defterini kapatırsa, 28 yaşında olduğu için diğer devlerden uzun süreli ve parası yüksek bir kontrat alamayabilir. İşte bu doğrultuda Kara Kartal’ın, onun önüne koyacağı sözleşme ve Avrupa hedefleri, Mesut’u buraya gelmek konusunda ikna edebilir.

Radamel Falcao

Atletico Madrid’de kariyerinin zirvesine çıkan ve sonrasında sakatlıkların bir türlü yakasını bırakmadığı Radamel Falcao, bu sezon Monaco’da kendini buldu. Ancak sezon başında Galatasaray’ın kapısından dönen Falcao, artık 32 yaşına yaklaştı. Genç oyuncular üzerinde titizlikle duran Monaco’nun, sözleşmesi bitmeden Falcao’yu gözden çıkarma şansı yüksek. Beşiktaş’ın da buradaki en büyük kozu, eğer böyle bir temas sağlanırsa, Falcao’nun menaceri Jorge Mendes ve onunla birlikte çalışan Ahmet Bulut’la olan yakın ilişkileri olacak.

Juan Mata

Manchester United’da Juan Mata’nın sözleşmesi gelecek sezon sonunda bitiyor. 10 numara pozisyonundaki Mata’dan, teknik direktör Jose Mourinho şu an için faydalanıyor. Ancak gelecek sezon Mourinho, hücuma Pogba ve İbrahimovic gibi çok daha güçlü yıldızları katmayı hedefliyor. Bu yüzden de Mata’nın, Kırmızı Şeytanlar’daki geleceği büyük bir soru işareti. Beşiktaş’ın profiline uyan, sorunsuz ve takım oyuncusu olan Mata’nın, Şampiyonlar Ligi ve iyi bir ücret gibi seçeneklerle Türkiye’ye gelmesi sürpriz olmaz.

Mario Mandzukic

Juventus’un Hırvat yıldızı Mario Mandzukic, İtalyan ekibinde bu sezon forvet olarak değil, kanat oyuncusu olarak görev yapıyor. Juve’nin, gelecek sezon bu bölgeye kendi pozisyonu kanat olan bir isim alması gündemde. 30 yaşındaki Mandzukic’in önünde de golcü olarak Gonzalo Higuain var. Çizme ekibinde gelecek sezon yedek kalma olasılığı yüksek olan Hırvat yıldız için Beşiktaş iyi bir alternatif. Birçok Avrupa devinin önemli forvetleri olduğu için Mandzukic’le yapılacak bir görüşmeden, olumlu bir sonuçla çıkılabilir.

Cesc Fabregas

Bu sezon Premier Lig’de sadece 7 kez 11’de sahaya çıkan Fabregas, orta alanda yedek oyuncu konumunda. Çünkü teknik direktör Conte’nin bu pozisyondaki öncelikleri N’Golo Kante ve Nemanja Matic. Bunun yanı sıra 29 yaşına gelen Fabregas’ın, artık gelecek sezon için Chelsea’de düşünülmediği net gözüküyor. Eğer ABD ya da Çin gibi alternatifleri değerlendirmezse Beşiktaş, onun Avrupa’da adından söz ettirmesi adına çok mantıklı bir seçenek olacağı gerçek. Gelirse, Kartal’ın bu oyun sistemine yıldız oyuncu olarak büyük katkı sağlar.

YORUM YAZ