MENÜ

Böyle oynarsa kimse tutamaz

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Süper Lig’in ilk iki haftası itibariyle sezonun en hazır, en iştahlı, en hırslı takımı net olarak Galatasaray. Önce Kayserispor sonra da Osmanlı karşısında elde edilen galibiyet, Sarı-Kırmızılılar’ı şampiyonluğun şu an itibariyle en güçlü favorisi haline getirdi. Her sezon öncesi takımların bahanesi; yaklaşık 2 ay kamp yapmalarına rağmen, ‘Henüz sezon başı, bu kayıplar normal’ cümlesidir.

En iyi verimi aldı

Cim Bom’u bu açıdan değerlendirdiğimizde, 70’ten sonra temposu düşmesine, havadan ceza sahasına gelen topları savunamamasına ve ikinci yarıda defansta büyük boşluklar vermesine rağmen diğerlerine göre daha az eksik yönü olması artısı. Tudor, kurduğu takımdan ve yenilerden henüz 2. hafta olmasına rağmen en iyi verimi aldı. Ayrıca geçen sezonu gözümüzün önüne getirirsek, kısa sürede işlerin olumlu anlamda bu kadar iyi gitmesi, takım içindeki uyum, ‘şaşılacak’ derecede iyi.

Bulutlara çıkmamalı

Tabii ki bu övgü dolu yorumları yaparken, Galatasaray’ın sahada uygulamaya çalıştıkları ve yaptıkları üzerinden bunları söylüyorum. Aslan için bu iki maç, hatta daha sonraki Sivasspor mücadelesinde göstereceği olası harika futbol, takımı bulutların üzerine çıkarmamalı. Tudor’un takımının gelişimini sürdürerek zirveyi kimseye bırakmamak için Başakşehir, Beşiktaş, Fenerbahçe ya da Trabzonspor gibi takımlara karşı nasıl bir performans göstereceğini de beklemek gerek. Eğer Cim Bom, Kayseri maçının 90 dakika ve Osmanlı deplasmanının 70. dakikasına kadar oynadığı futbolu, bu söylediğimiz takımlara karşı da oynarsa, işte bu Aslan’ı tutmak çok zor olur.

YORUM YAZ