MENÜ

Ay-Yıldız'ı üste alabilir miyiz?

Abone Ol Google News

A Milli Takımımız’ın yaklaşık 2.5 aydır giydiği yeni formalarıyla ilgili uzun süredir bir şeyler yazmak istiyordum. Bir önceki arada fırsat bulamadım, Milli mesai yokken de yazması manasız olurdu. Formada birçok kişi gibi benim de dikkatimi çeken, Ay-Yıldızlı armamızın formayı üreten Nike firmasının logosunun altında olması. Buna benzer bir durum; Adidas firmasının, 1994 ve 1996’daki Milli formalarımızda da yaşanmıştı. Elbette bir araştırma yapmadan, neden ya da niçin sorularını sormak ya da bir şeyler karalamak yanlış olurdu.

Haberin Devamı

Onlarda yok

Firmanın ürettiği, Türkiye hariç 19 Milli Takım formasına baktım. Yunanistan, Şili, Slovenya, Slovakya, Portekiz, Polonya, Norveç, Katar, Hollanda, Hırvatistan, Güney Kore, Fransa, Finlandiya, Çin, Brezilya, ABD ve Avustralya’nın Nike üretimli formalarında böyle bir şey yoktu. Bahsettiğim konu üzerinden bizimkine yakın olanlar, Nijerya ve İngiltere’nin formalarıydı. Ancak ikisinde de ülke arması üstte, Nike logosu aşağıda... Öncelikle hiç kimseyi ya da hiçbir kurumu, Milli forma üzerinden karalamak gibi bir maksadım yok.

Haberin Devamı

Saygı duyuyorum...

Şenol Güneş’in, “Hiçbir şey ya da hiçbir oyuncu Milli Takım’ın üzerinde değildir” cümlesini hatırlatarak, bu durum kafalarda soru işareti yaratıyor. Milli Takım’ın ilk formasından esinlenerek yapılan bu harika formada neden böyle bir tercih yapıldı? Logonun ya kenara çekilmesi ya da aşağıya inmesi, bir şekilde mümkün olur mu? Herkesin görüşüne saygı göstermekle birlikte, iki tasarıma da baktığımda ben sadece Milli Takım forması değil, markanın da öne çıktığı bir forma görüyorum. Bu doğrultuda da, 19 ülkenin formasındaki uygulamanın, Ay-Yıldızlı forma üzerinde neden farklı uygulandığı merak uyandırıcı bir durum yaratıyor.

YORUM YAZ