MENÜ

'1000'in şerefine!

Abone Ol Google News

Arjantin'de sakatlığı bulunan Di Maria'nın yerine Pau Gomez ilk 11'de çıktı, hücumda Lionel Messi ve Julian Alvarez'e eşlik etti. İlk yarıda 2006'dan sonra ilk kez gruptan çıkan Avustralya, mümkün olduğunca kapanmaya çalışıp, kariyerindeki 1000. maçına çıkan Lionel Messi'ye özel önlem almaya çalıştı. Arjantin ise istediği oyunu bir türlü sahaya yansıtamadı. Ancak Tangocular çok şanslılar ki, ellerindeki süperstarı Messi'nin ilk şutunda golü buldular. 35'te Messi, iki ver-kaç pasıyla bir anda ceza sahasına girdi ve önünde 3 kişi olmasına rağmen topu iğne deliğinden geçirdi: 1-0. Avustralya, ilk yarıda bir türlü maçın içine giremedi.

Haberin Devamı

Goodwin de inanamadı

İkinci yarının henüz başında Güney Amerika ekibinin hocası Scaloni, Gomez'i çıkartıp, stoper Lisandro Martinez'i oyuna alarak kenar bekleriyle birlikte üçlü stopere döndü. 57'de kaleci Ryan eliyle oyunu başlattı ama Arjantin'de sahanın en iyilerinden De Paul, orta alandan depara kalkarak Ryan'a gelen topa baskı yaptı. Bu sırada Messi'nin hücumdaki yeni sağ kolu Alvarez, topu hemen kapıp filelere yolladı: 2-0. 77'de Goodwin'in bile gol olmasını beklemediği pozisyonda onun şutu, Fernandez'e çarparak Arjantin ağlarıyla buluştu: 2-1.

Haberin Devamı

Kırılma anı 90+7'de yaşandı

Bu gol, Avustralya'yı biraz uyandırdı ve hatta 80'de savunma araya girmese beraberlik golünü bile atıyorlardı. 89'da Lautaro Martinez, Messi'nin asistinde zor olanı yapıp, kale önünde topu auta yolladı. Messi ve arkadaşları için son bölümler sıkıntılı da geçti. Özellikle 90+7'de 18 yaşındaki Kuol'un topunda kaleci Martinez'ın kurtarışı kırılma anıydı. Gecenin sonunda ise Tangocular çeyrek finale yükselerek, 9 Aralık'ta Hollanda'nın rakibi oldu

YORUM YAZ