MENÜ

Tarihi stadın hatırına...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş futbol açısından tatmin etmese de Süper Lig’de bu sezon yaklaşık 3.5 yıl aradan sonra liderlik koltuğuna oturdu. Geçen hafta kaybettiği İstanbul Belediye karşılaşması sonrasında ise bir anda kendini dördüncü sırada buldu. Bu tablo bile ligde bir anda dengelerin nasıl değişebileceğini göstermeye yetiyor aslında. Üç hafta ligin zirvesinde kalan Siyah-Beyazlılar da şampiyonluğun ne kadar zor bir yoldan geçtiğini biliyordu. Her ne kadar teknik direktör Ertuğrul Sağlam, “Bundan sonra ipler bizim elimizde, tüm maçları kazanıp zafere ulaşabiliriz” dese de aslında kazın ayağının öyle olmadığı gözüktü. Çünkü zaten oyun açısından bir türlü istikrar tutturamayan Kara Kartal, üç takım tarafından kovalanmanın verdiği stresi kaldıracak psikolojik olgunlukta değildi.
Ancak henüz ortada bitmiş birşey yok. Cumartesi günkü rakip Fenerbahçe... Avrupa’nın yanı sıra ligde motive olduğu büyük maçların hepsinde istediğini alan bir takım. Bu tabloya kupada kaybettiği Galatasaray karşılaşması da dahil. Ancak Sarı-Lacivertliler, motivasyon sorunu çektikleri karşılaşmalarda beklenmedik kayıplar yaşadılar. Bir derbi mücadelesi olması dolayısıyla Beşiktaş’ı tabii ki önemseyeceklerdir. Ama akıllarında Chelsea karşılaşması olacaktır. Bu kağıt üzerinde saha ve seyirci avantajıyla birlikte Kara Kartal’ın lehine gibi duran bir unsur.
Dikkatle düşünüldüğünde Beşiktaş bu sezon İnönü’de çıktığı karşılaşmalarda önemli zaferler elde etti. Moldova takımını ciddi bir rakip saymazsak, İsviçre’nin Zürih, İngiliz devi Liverpool, Fransızlar’ın futbol ekolü Marsilya, şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray ile her zaman her şart altında Üç Büyükler’i zorlayan Trabzonspor karşısında galibiyet alındı. Son saniyede yenilen golle kaybedilen Porto mücadelesinde dahi Beşiktaş baskın ve kesinlikle mağlubiyeti hak etmeyen taraftı. Siyah-Beyazlılar, İnönü’de özellikle önemli maçlarda rakip kim olursa olsun kolay lokma olmayacağını gösterdi. Eğer yönetim, sözünü tutup mayıs ayında kazmayı vurursa sadece Beşiktaş değil Türkiye için acı-tatlı anılarıyla bir değer olan ve içinde nice zaferleri, hüznü, mutluluğu barındıran futbol mabedinin bu halinde iki dev son kez kozlarını paylaşacak. Vedaya hazırlanan bu yaşlı stadın onuruna problemsiz, kavgasız, temiz bir derbi olması dileğiyle...

YORUM YAZ