MENÜ

Ortası yok!

Abone Ol Google News

Bu hafta sürprizler oldu ama ligin üst tarafı koptu, gidiyor. Trabzon’u bir yana koyarsak, son 12 takımın da küme düşme ihtimalinin bulunması dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Süper Lig’in 23. haftası sürpriz sonuçlara sahne oldu. Şampiyonluk mücadelesi veren dört takımdan üçü mutlak favori çıktıkları karşılaşmalarda hem de evlerinde puan kaybettiler. İlk defa bir maçı koparma şansını yakalayan Beşiktaş ise kendi oyuncusu Ali Tandoğan’ın da katkısıyla son yarım saatinde kâbus gördüğü mücadeleden zor da olsa üç puan çıkarmayı başarıp, haftanın en kazançlı takımı oldu. Siyah-Beyazlı ekibin sahadaki panik-atak hali bitmek bilmiyor. Bursaspor ile Kasımpaşa’nın şok galibiyetleri hafta içinde kupada kozlarını paylaşacak iki ezeli rakibi gerdi. Şimdi hem Fenerbahçe hem Galatasaray için derbiden de öte bir mücadele sözkonusu... Galip gelen rahat bir nefes alacak, kaybeden tarafta kriz büyüyecek.

Lincoln ayakta durmalı!
Zico, sahaya çıkardığı ikinci takımın yetersizliği nedeniyle, sağ bekten ön libero, ön liberodan sağ bek türetmeye çalışan Feldkamp da anlaşılmaz kadro ve taktik denemeleri sebebiyle eleştirilerin odaklandığı kişilerdi. Sami Yen’deki ‘I love you Hagi’ tezahüratının direkt hedef aldığı isim aslında Lincoln’dü. Yerden kalkmak bilmeyen Brezilyalı’nın bu görüntüden sıyrılması gerekiyor. Çünkü onun gibi büyük bir yıldız, Galatasaray’ın kadrosunda bulunan birçok gence model olmak zorunda... Ancak tüm bunlar bir kenara Trabzonspor-Manisaspor karşılaşmasında skandal kararlara imza atan hakem Aytekin Durmaz haftanın en kötüleri arasındaydı.

Denizli bile düşebilir...

Anadolu’nun son yıllardaki yükselen değeri Kayserispor, ikinci yarının puan tablosunda 6 galibiyetle zirvede. Zor günler geçiren puansız Konyaspor ise en dipte. İlk yarıda topladıkları puanlar olmasa vay hallerine... Sivas’ın tökezlemesi artık normal. Ancak ligin ortaya çıkan görüntüsü çok ilginç. Yarışa ortak olan Kayseri ile birlikte tepedeki 5’li grup, diğerlerinden kopmuş durumda. Ortadaki tek takım konumundaki Trabzon, bu saatten sonra ne uzar ne kısalır. Geri kalan 12 kulüpten şu andaki en üstteki Denizlispor bile düşse, sanırım kimse şaşırmaz. Ortası olmayan bu ligde hem üst taraftaki hem alt taraftaki mücadele, haftalar ilerledikçe heyecanı bir kat daha artıracaktır.

Haberin Devamı

SÜPER LİG'DE 23. HAFTANIN PANAROMASI İÇİN TIKLAYIN

YORUM YAZ