MENÜ

Derbi şimdi daha zor!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İftar ve cuma günü olması gibi seyirciyi statlardan uzak tutan faktörler gözönüne alındığında, azımsanmayacak derecede doluydu İnönü’nün tribünleri. Çifte kupalı şampiyonun aylar sonra bir resmi karşılaşma için evine dönmesi, İnönü’deki coşku ve sevgi gösterisi dozajının, oldukça artmasına neden olmuştu.
Kartal maça bir şokla başlayabilirdi, eğer Hakan, Souza’nın kafa vuruşunda doğru hamleyi yapmasa.. Maçın başında bocalayan Beşiktaş, 20. dakikadan sonra oyunu rakip sahaya yığdı. Serdar, Nihat, Holosko üçlüsü oyun anlayışları nedeniyle, hücum etkinliğini hep kanatlara yaydılar. Hücumcuların son vuruşlardaki etkisizlikleri, sanki Beşiktaş’ın gerçek eksiğinin 10.5 numaradan çok bitirici nitelikli bir santrfor olduğunun göstergesi gibiydi. Sakat Nobre ve Bobo da, Beşiktaş için çare değil.

Orta alandaki pas trafiğinin en işlevsel oyuncusu Fink, yüksek isabet oranıyla takımının iyileri arasındaydı. Beşiktaş’ın La Liga’dan ithalatı Nihat ve İbrahim Kaş’ın, performansları hiç iç açıcı değil. Çok istekli davranan Nihat’ın fiziksel eksikliği, kendisine engel oldu. Kaş, gittiği gibi dönmüş hatta eksiyle. Bir savunma oyuncusu için çok gelişmiş sezgilere sahip Ferrari, yerinde müdahalelerle Antep ataklarını başlamadan bitirdi. Denizli’nin Ernst’i oyundan alırken ne yapmak istediğini kimse anlamadı. Saçbaş yoldurtan kimliğinden sıyrılma sinyalleri veren Serdar Özkan’ın performansı, Beşiktaş adına tek sevindirici durumdu.

İki direkten dönen top ve oyunun genel anlamda Antep yarı alanında oynanmasına rağmen, ofansif anlamdaki kısırlık ve pozisyon azlığı, Beşiktaş’ta bir şeylerin garip gittiğinin göstergesi. Fiyatı itibariyle 8 milyon Euro’luk Tabata, bonservis bedeliyle çare olmaktan çok bir isyana neden olursa, Beşiktaş için işler daha kötüye gidebilir.. Ve 4 haftada kaybedilen 6 puan ayrıca, zaten zor geçmesi beklenen Sami Yen’deki derbi randevusunu, Beşiktaş için mutlaka kazanılması gereken bir karşılaşma haline soktu. Bu da takım üzerindeki baskının artmasına neden olacak ve işler Beşiktaş adına zorlaşacaktır.

YORUM YAZ