MENÜ

Yeni TFF kimlerden oluşmamalı ?

Abone Ol Google News

Bu sistemde yeri olmadığının çoktandır farkındaydı Aydınlar, ancak bu kadar dayanabildi midesi. 26 Ocak kongresi öncesi Şenes Erzik’in suratına şöyle der, “Bu kadar uğraşmanıza gerek yok, istiyorsanız bugün size bırakayım başkanlığı. ”Bu konuşma, futbol ailesinin en tepesindeki kişi ile en “elit” kişi arasında geçer ki, daha aşağıda olanları varın siz düşünün. Aydınlar’ın istifası sonrası, 27 Şubat’ta yönetime gelecek yeni başkan ve kurullarının en önemli açmazı 58. Madde ve yaptırımlarıdır. UEFA, Demokles’in kılıcı gibi Türk Futbolu’nun üzerinde dururken, kılıcın bağlı olduğu ipi tutan Şenes Erzik’in bizzat kendisidir. Erzik, yıllardır kendi oyununu, kendi kurduğu takımla oynar. UEFA’da Şenes Erzik’in kadroları dışında hiçbir Türk’e geçit yoktur. Türk Futbolu’nda gerçek iktidar hep Erzik ve kadroları olmuştur.

Haberin Devamı

Bıçakçı, Arıboğan, Helvacı ve Önen gibi Erzik destekli isimleri yönetimine alanlar, kendi ayağına ateş etmiş olacaklardır, aynı Mehmet Ali Aydınlar gibi. Aydınlar’ın bence en büyük hatası, kendi yönetsel karakterine uymayan isimlere kilit noktalarda görev vermiş olması ve sonunda bu ekibin özel uğraşları sonucu TFF’nin UEFA tahakkümü altına alınmasıdır. 3 Temmuz sürecinin bu kadar uzaması, çözümsüz hale getirilmesinde UEFA’nın oynadığı rol gözardı edilmemelidir. UEFA, Türkiye hakkında hiçbir kararı Erzik’e rağmen alamaz. Yaşanan tüm kaosun perde arkasındaki örtülü strateji ise UEFA’dan yaş haddine göre ayrılması gereken Erzik’in TFF Başkanı yapılmasıdır.

Haberin Devamı

İçerdeki iktidar oyununun en sert yaşanacağı alan ise Tahkim ve Profesyonel Disiplin Kurulları üyeliklerinin belirlenmesidir. Bu kadroların alacağı kararlar ya Türk Futbolu’nu düzlüğe çıkaracak ya da zaten tükenmiş olan futbolumuzun üzerine ölü toprağını dökecektir. Türk Futbolunun geçmişine, özellikle de son Özgener ve Aydınlar dönemine bakacak olursak, yeni oluşturulacak TFF’de dört büyüklerin direttiği isimler ve “sömürge kompador”larının monşerleri kesinlikle yer almamalıdır. Haluk Ulusoy’un sonunu hazırlayan ekip, Aydınlar’a da içinden çıkılması zor bir ortam hazırlamıştır. Aynı ekibin gölgesinde beş başkan TFF’yi yönetmeye çalışmış ancak başkanlar ve yönetimler birer birer değişirken Türk Futbolu’nda değişmeyen tek odak onlar olmuştur.

Başta kararvericiler ve başkan adaylarına sesleniyorum, artık aynı hataları bir kez daha yapmayın yıkın bu iğrenç sistemi, kırın sömürgeci tahakkümü ve kurtarın Türk Futbolu’nu yoksa çok geç olacak ya da geç kaldık da farkında mı değiliz? Mehmet Akif’in dediği gibi; “Tarih tekerrürden ibarettir derler. Hiç ders alınsa tekerrür eder mi?”...

YORUM YAZ