MENÜ

Kendinize gelin Efendiler!

Abone Ol Google News

Spor sizin öyle bildiğiniz gibi birşey değil. Yapmayan bilmez. Kendini sporla kurtaran bilir.
Spor, bir çocuğun hayatına karşı sorumluluk duymaktır.Spor bir çocuğun hayatıdır.
Spor, bu ülkenin çocuklarına, gençlerine daha iyi bir gelecek sağlamaktır.

Haberin Devamı

Aileler çocuklarını neden spora yönlendirir? Bir tabuta konması için değil elbette.
Aslı Nemutlu, daha hayata dair beklentilerinin, hayallerinin başında bile değildi. Milli Takım antrenmanlarında ağır bir suç işlenerek öldürüldü. ‘Öldürüldü’ diyorum, yani cinayet. Cinayet gibi ihmal deseydim işinize daha çok gelirdi ama siz yine de talihsiz kaza dememi tercih ederdiniz, değil mi? Sınırsız, sorumsuz, umarsamaz, kimseye hesap vermez efendiler.
Kar perdesi, dünyanın her yerinde tahtadan olur, ancak yarışma veya antrenmanlar sırasında kayakçıları, plastik veya ipten ağlar korur.

Aslı, Milli Takım adına antrenman yaparken, Üniversiade yarışları sırasında Konaklı’da kullanılan ağlar neden yoktu?
Kış Üniversite Oyunları’nda o ağ ve bariyerlerin yabancılara rezil olmayalım diye mi konulduğunu sanıyorsunuz? Yoksa bizim çocuklarımızın canı yabancı sporculardan daha mı az kıymetli?

Haberin Devamı

Siz hala şike, teşvik, 6222 veya altıbin bilmem ne kapsamındakileri sporda suç ve şiddet zannediyorsunuz, Aslı’nın ölümünün yanında yasanın tarif ettikleri leblebi, çekirdek. Bu yaşanan suç değil günah, şiddet değil cinayettir.
Şimdi hepiniz derin bir sessizliğe bürünecek, kafanızı kuma gömeceksiniz. Aranızdan birileri çıkıp medyatik, içi boş açıklamalar yapılacak, genç bir ölüm için geç kalınmış ve kifayetsiz açıklamalar.

Sonra belki bir iki kelle alıp kıtıpiyoz bir tesise Aslı Nemutlu adını vereceksiniz, aklınıza başka birşey gelmez. Aslı’nın adının 18 yaşında bir tesise verilmesi hiçbir anlam taşımaz, onun adı ÖSYM kazananlar listesinde olmalıydı, Twitter ’da yazdığı mesajlarda olmalıydı, Facebook sayfasındaki “chat”lerinde olmalıydı, Kış Olimpiyat Oyunları’nda, Dünya ve Avrupa Şampiyonaları’nda geçmeliydi.

Serkan Tuğal ’da spor aşkıyla yanan bir delikanlıydı, ama resmi maç oynadığı tesiste ambulans yoktu. O da müsabakadan tabut ile döndü. Adını bir tesise bile koymazlar çünkü o amatör yani sadece sporcu, hoş, koysalar ne olur ki! Allah uzun ömür versin Quaresma veya Alex maç sırasında ölse heykelleri dikilir, ulusal yas ilan edilir, Serkan Tuğal öldü, ateş düştüğü yeri yaktı. Sadece sporcuydu, amatör yani değersiz bizim için, çünkü bizde sporcunun kıymeti aldığı milyon dolarla ölçülür.

2020 Olimpiyat Adaylığı, her ilde büyük tesis ve stadyum hamleleri, 6222’nin değişmesi, 58.Madde, Fener düşmeli mi düşmemeli mi? Kişilerin işlediği suç camialara mal edilmeli mi edilmemeli mi? Bizim spora bakışımız bu kadar maalesef.

Bu ülkede insan tesisten, sporcu kulüp başkanından, spor kulüpten önce gelmediği sürece hiç birşey değişmez ve değişmeyecek.
İki gencimizi toprağa verdik, ihmal ve sorumsuzluktan ya geride kalan milyonlarca genç.

Hayatlarını değiştirmek, hayatlarını güzelleştirmek ya da sadece sağlıklı yaşamak için spora ihtiyacı olanlar. Taammüden onlarında canlarına kast ettiğimizin farkında değil misiniz?
Sahiden, umrumuzda mı?

Haberin Devamı

Not: Şimdi haber aldım Quaresma ’ya silahlı saldırı olmuş, soyulmuş.Sayın bakalım kaç haber çıkmış Aslı için kaç sütün santim Quaresma haberi var “spor” medyasında.Kimler fikri takip yapacak Aslı ve Serkan için , kimlerin fikri var ki takibi olsun. Q7 ’ye geçmiş,Beşiktaş’ın yeni stadı hayırlı olsun.

Spor sadece seyredilen veya “tribüne oynanan” birşey değildir, yapılan birşey olduğunda kıymeti olur.

YORUM YAZ