MENÜ

Zafer Malatya'nın

Abone Ol Google News

Yeni Malatyaspor, evinde kolay yenilmeyen Atakaş Hatayspor’u ikinci yarıda Zeki Yavru’nun frikik ve Adem Büyük’ün penaltı golleri ile yendi. Boupendza’nın golü beraberliğe yetmezken, Malatyaspor’un kalecisi Ertaç, yaptığı kurtarışlarla deplasmanda alınan galibiyetin mimarı oldu .

Haberin Devamı

Ev sahibinde kaleci Munir ve Billong kart cezalısı, konuk ekipte ise Semih Kaya, Olcay Şahan, Fofana ve Tetteh sakat... Haftalar sonra kazanmanın morali ile Hatay deplasmanına gelen Yeni Malatyaspor’da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, eksiklerin ardına sığınmadan ‘birlikte hareket eden’ bir takım sahaya sürdü. Kanatlardan Hafez-Kubilay, Chebake-Zeki Yavru’nun Adem Büyük ve Umut ile buluşturduğu toplar ilk yarıda büyük tehlikeler oluşturdu. Ömer Erdoğan ise maç başında tehlikeli olarak nitelendirdiği rakip forvetlere bir türlü önlem alamadı. Kaleci Akın ve kaptan Mesut’un olağanüstü gayretleri, ilk 45 dakikanın golsüz kapanmasını sağladı. Orta alan verimsizliği, gol ayağı Boupendza’nın da yalnızları oynamasına yol açtı.

Haberin Devamı

Ne yaptın Zeki!

53’te Sackey, ceza sahası dışında Adem Büyük’ü düşürdü. Topun başına geçen Zeki Yavru, müthiş bir frikik golüne daha imza attı: 0-1. 77’de Kubilay’ın kovaladığı top Paplo Santos’un eline çarptı. Hakem Ramazan Keleş devam ettirdi, VAR’ın uyarısı sonrası yapılan incelemeden ‘penaltı’ kararı çıktı. Atışı kullanan kaptan Adem, penaltıyı direğe nişanladı. VAR bu kez penaltı anında çizgi ihlalini uyardı, Keleş atışı tekrarlattı, Adem topu ağlarla buluşturdu: 0-2. 87’de Kamara çizgiye indi, dışarıya çıkardı. Boupendza farkı bire indirirken, takımına da umut aşıladı: 1-2. 90+10’da Soner’in vuruşu direkten dönünce, karşılaşma sonunda sevinen taraf konuk ekip oldu.

YORUM YAZ