MENÜ

Süper Hatay!

Abone Ol Google News

Süper Lig’in flaş ekibi Hatayspor, ilk yarıda Katranis ve penaltıdan Diouf’un, ikinci yarıda Boupendza’nın golleri ile Erzurumspor’u deplasmanda farklı yendi, rakibini ateş hattında kaderine terk ederken yükselişine 3-1’le devam etti.

Haberin Devamı

Bu karşılaşma öncesi 6 maçtır yenilmeyen ev sahibinde Mesut Bakkal, sahaya hücum ağırlıklı bir takım sürdü. Ayağa paslarla Cenk Ahmet ve Aatif’ın önderliğinde geliştirilecek ataklardan gol bulmayı hedefleyen Erzurum’da savunmanın yaptığı kritik hatalar maçın ilk yarıda kopmasına neden oldu. Son 4 deplasman maçını da kaybetmeyen Hatayspor ise bu alışkanlığını sürdürmekte kararlıydı. Sezon başından bu yana takımını başarı ile yöneten Ömer Erdoğan’ın öğrencileri yine makine düzeninde bir mücadele sergiledi.

Boupendza fırtınası

23’te Aabid’in Erzurum savunmasının arkasına ortaladığı topu Katranis yükselip, kafa ile ağlara yolladı: 0-1. Bu gol sonrası ev sahibi atakları hızlandı. 45+2’de Teikeu’nun ceza sahası çaprazında Diouf’a yaptığı sert hareketi, hakem Serkan Tokat penaltı ile çezalandırdı. Atışı kullanan Diouf kaleci Szumski’nin altından farkı ikiye çıkardı: 0-2. 47’de Omolo’nun orta sahadan geri pasını kapan Boupendza’yı Szumski ceza sahası dışında düşürdü. Bu hareket sonrası Gabonlu golcü sakatlanıp, kendini yerde bulurken, hakem kaleci Szumski’ye de kırmızı kartını gösterdi. 51’de serbest atışı kullanan Boupendza, Göktuğ’u da mağlup etmeyi başardı: 0-3. 90+3’te sonradan soyuna giren Oltan, Aatif’in ortasında skoru belirleyen golü attı: 1-3.

Haberin Devamı
YORUM YAZ