MENÜ

Sonuna kadar hak ettiler

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Malatyalı futbolseverler, 11 yıl önce Malatyaspor’la Süper Lig’de yer almanın sevincini bu kez de, Yeni Malatyaspor’la yaşadı. Türk Futbolu’na bir dönem damga vuran Malatya’nın 11 yıl aradan sonra İrfan Buz önderliğinde geri dönmesi, sadece stattaki taraftarları değil, kenti de bayram yerine çevirmeye yetti. Teknik direktör İrfan Buz, zorluk derecesi ve stresi yüksek maça futbolcularını iyi konsantre etti. Evinde zor maç kaybeden Yeni Malatyasporlu futbolcular, rakibin sezonun ikinci yarısındaki yükselişini de göz önünde bulundurup, oyuna temkinli başladı. Ancak attığı gollerle Boluspor’u bu sezon sırtlayan Andre Santos, dün yine sahne alınca ev sahibi ummadığı bir anda geriye düştü.

Santos şok etti!

Andre Santos’un 28. dakikada attığı gol tribünlerde değişik duygulara yol açarken futbolcularda ise az da olsa, ‘Acaba 1 yıllık emek tek maçta boşa mı gidecek’ hissi uyandırdı. Tüm TFF 1. Lig maçlarının aynı saatte oynanması ve özellikle Eskişehir’den gelen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un gol haberleri, tribünleri coşturdu, bu sinerji futbolculara da yansıdı. Takımına sonuna kadar inanan İrfan Buz, ikinci yarıda sihirli değneğini bir kez daha Yeni Malatyasporlu futbolcuların üstüne dokundurup, gereken değişiklikleri yapınca, onlar da yeniden ‘şampiyonluk havası’nı yakaladı.

Sevinç gözyaşları...

Maçın son dakikalarında Dialiba’nın rakibi yıldıran atakları, Caner’in duran toplardaki becerisi bir araya geldi, ev sahibi 86’ıncı dakikada arzuladığı golü buldu. Bu dakikadan itibaren Malatya İnönü Stadı’nın tribünlerini dolduran 10 bin kişiye ise şampiyonluk şarkıları söylemek kaldı. Karşılaşma sonunda taraftarlarla birlikte sahada yaşanan sevinç, teknik direktör İrfan Buz ve oyuncularının gözyaşları 1 yıl boyunca harcanan emeğin en büyük göstergesiydi. Sezon başında pek çok kişinin Play-Off adayı bile göstermediği Malatya, bu şampiyonluğu sonuna kadar hak etti.

YORUM YAZ