MENÜ

Rize'ye 'Kaplan' pençesi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ligin dibinde çırpınan Adanaspor, düşme hattının hemen üstünde yeralan Çaykur Rizespor’u deplasmanda salladı, yıkamadı: 2-2. Her iki takımın da kazanma arzusu sahaya yansıyınca, 90
dakikası yüksek tempoda oynanan bol gollü bir maç çıktı ortaya.

Renan Foguinho’nun yönlendirdiği ataklarla orta alanı çabuk geçen Adanaspor’da Digao ve Roni’nin kanat bindirmeleri, her iki yarıda da ev sahibine zorlu anlar yaşattı. Konuk ekip bu yarıda bulduğu golle, rakibin dengesini bozarken, Hikmet Karaman’ı da oyun planlarını yeniden gözden geçirmeye zorladı. 24’te Koman kornerden topu ceza alanı içine gönderdi. Roni şutladı, savunmaya çarpan top ağlarla kucaklaştı: 0-1. 45+1’de ev sahibi eşitliği yakaladı. Viera’nın faulle durdurduğu Jantscher, aşırtma vuruşla topu kaleci Karacic’in solundan filelerle buluştu: 1-1.

Roni’den altın dokunuş

Ev sahibi ikinci yarının başında direkleri geçemedi. 60’ta önce Jantscher’in kafası, alt direkten, ardından da Oğulcan’n sert şutu üst direkten döndü. Bu iki atak, ev sahibinde golün habercisi oldu. 71’de Oboabona topu arka direğe aşırdı, Kweuke defansı etkisiz hale getirdi. Meşin yuvarlağı önünde bulan Robin Yalçın takımını öne geçirdi: 2-1. Bu dakikadan sonra defansa yaslanan Rize’ye cezayı yine Roni kesti. Adanaspor 85’te gelişen organize atakla rakip kaleye yüklendi. Digao sağdan ortaladı, çaprazda topla buluşan Roni, kalecinin altından sert vurdu: 2-2.

YORUM YAZ