MENÜ

Liderşehir!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Başakşehir lige ağırlığını koydu. Ateş hattındaki Osmanlıspor’u tek golle yıkan İstanbul ekibi, Galatasaray’ın yenildiği haftada puanını 30 yaptı, tam 31 hafta aradan sonra Süper Lig’de yeniden zirveyi aldı.

Süper Lig’in flaş ekibi Başakşehir, Osmanlıspor’u Epureanu’nun golü ile yendi, 3 Aralık Engelliler Günü’nde ‘gönül gözü’ ile liderlik koltuğuna oturdu: 1-0. Emre’nin 11’de olmadığı haftada oyunu yönlendirme görevini üstlenen Mossoro, ilk yarıda Mahmut ve İrfan Can’dan destek alamayınca, Başakşehir’in atakları rakip savunmaya çarptı. Son haftalarda çıkış yakalayan Osmanlıspor ise Özer’in liderliğinde Anıl ve Serdar’ın taşıyacağı toplara bel bağladı. Musa’nın eski formundan uzak olması, konuk ekibi orta alanda frenlerken, Cikalleshi ve Aminu da bir türlü oyuna ısınamadı. Soyunma odasında Abdullah Avcı öğrencilerine maçın kazanılması halinde büyük ikramiyenin liderlik olduğunu anlatmış olacak ki, Başakşehir ikinci yarıya çok hızlı başladı. İlk yarının durgun isimlerinin de devreye girmesi, maçı izlemeye gelen 2 bin 970 seyirciye ‘burada maç oynanıyor’ hissi uyandırdı.

Epureanu’dan klas dokunuş


57’de kazanılan korneri Edin Visca pas olarak kullandı, Mossoro’nun aşırdığı topu Epureanu altıpasta gole çevirdi. 87’de Doukara’nın pasında Umar Aminu penaltı noktasından sert vuruşunu kaleci Volkan önü kapalı olamasına rağmen ayakları ile uzaklaştırdı. Son dakikada gelen beraberlik şansı da kaçınca Başakşehir, bu sezon ilk kez liderlik koltuğuna oturmayı başardı.

YORUM YAZ