MENÜ

Kördüğüm

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ateş hattındaki müthiş maçta kazanan çıkmadı. Alanya ile Osmanlı, Emre Akbaba ve Ceyhun’un karşılıklı golleriyle berabere kaldı. Bu sonuç Güney ekibini bir nebze olsun rahatlatsa da, küme düşme potasının kaderi son 2 haftada belli olacak.

Osmanlıspor dünkü mücadeleye, düşme hattında puan puana (32) yarıştığı Konya’nın Karabük’ü 1-0 yenmesi haberinin oluşturduğu ruh hali ile çıktı. Bitime 3 hafta kala ateş bölgesinden hızla uzaklaşmak isteyen Başkent ekibinde Mehmet Batdal, Payam, Lawal, Serdar Gürler ve Vrsajevic’in sakatlıkları, ideal kadro konusunda İrfan Buz’u bir hayli zorladı. Haftaya 35 puanla 13. sırada giren ev sahibinde de eksikler vardı. Fernandes’in yokluğunda Douglas-Emre Akbaba ikilisi oyuna ağırlığını koyarken, Arjantinli Villafanez de liderliğe soyundu. Kaybedecek birşeyi olmayan Osmanlıspor karşılaşmaya hızlı başladı. 6’da Musa Çağıran’ın alt köşeye giden frikiğini kaleci Haydar direk dibinde çeldi. Dönen topta Lumanza uygun bir fırsatı harcadı. 33’te Villafanez’in müthiş ara pasına ceza sahası yayında yetişen Emre Akbaba, şık bir plaseyle topu ağlara gönderdi: 1-0. 36’da Musa 25 metreden şutunu çekti, Haydar kornere çeldi.

Ceyhun’dan müthiş füze

Osmanlıspor ikinci yarıya da atak başladı. 46’da Aminu savunmanın arkasına ortalanan topa altıpasta kafayı vuramadı. 48’de Ceyhun’un caza sahası dışından gonderdiği füze, Başkent ekibine beraberliği getirdi: 1-1. Bu gol sonrası oyun iyice hareketlendi. Karşılıklı ataklarda savunmalara zor anlar yaşarken, iki kaleci önplana çıktı. 65’te Musa’nın ortasına Aminu bir kez daha vuramadı. Bu dakikadan sonra peşpeşe gelen değişiklikler her iki takımın da konsantrasyonu bozarken, kritik maçta başka gol sesi çıkmadı. 36 puana ulaşan Alanya bir nebze olsun rahatladı, 33 puandaki Osmanlı ise son 2 haftaya iyice stresli girdi.

YORUM YAZ