MENÜ

Konya'dan gövde gösterisi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Konyaspor, Avrupa mücadelesi veren Robinho’lu Sivasspor’u Skubic, Mehdi, Eto’o (2) ve Volkan Şen’in golleri ile yendi, ligde kalma umudunu güçlendirdi: 5-0. Sergen Yalçın, santrfor tercihini bu kez Eto,o’dan yana kullandı. Son haftalarda eski formunu yakalayan Ömer Ali ve Fofana’nın yönlendirdiği Konya atakları, maç boyunca hızını kesmedi. Savunmada kapılan topların Selim Ay ile atağa dönüştüğü ev sahibinde dün Jonsson Konyaspor’un emniyet subabı görevini yaptı. Danimarkalı oyuncu, rakip atakları ilk karşılayan isim olarak sivrildi.

Sivas’ın kayıp yıldızları

Haftaya 41 puanla 6. sırada giren Sivasspor ise Konya’da yokları oynadı. Bifouma, Kone ve Robinho’nun isteksiz hali, tüm takıma yansıdı. Kaleci Tolgahan’nın gayreti ise kalesinde 5 gol görmesini engelleyemedi. 11. dakikada Robinho’nun frikiğini Serkan alt köşeden çıkardı.

Tolgahan kızarınca...

15’te Eto’o ceza sahası dışından kaleye çok sert bir şut gönderdi, Tolgahan’dan dönen topu Skubic tamamladı: 1-0. İkinci yarıda gol yağmuru, izleyenleri mestetti. Kamerun devlet başkanlığına soyunan Eto’o bu 45’te giderek oyuna ağırlığını koydu, ülkesinden önce Konyaspor’un lideri oldu... 59’da onun presiyle kazanılan taç atışı golle sonuçlandı. Mehdi Bourabia’nın füzesi ağlarla buluştu: 2-0. 66’da Sivas’ın kalecisi Tolgahan, ceza sahası dışında topu elle uzaklaştırınca kırmızı kart gördü. 69’da topun başına geçen Eto’o’nun şutu, barajın altından gol oldu: 3-0. 75’te Eto’o, kendi başlattığı atakta Ömer Ali’nin pasını tavana çaktı: 4-0. Kapanışı 87’de Volkan Şen yaptı: 5-0.

Konyaspor'un kalan maçları (28 puan)

Antalya (d)
Kasımpaşa
Bursa (d)
Karabük (d)
Göztepe
Fenerbahçe (d)

YORUM YAZ