MENÜ

Kılıç meğerse neler demiş, neler!..

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

2106 Rio Yaz Oyunları'nda elde edilen başarısız sonuçlar sonrası, ne demişti Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Akif Çağatay Kılıç; Olimpiyatlar bitti, özeleştiri yaparak şapkasını önüne koyacak çok kişinin olduğunu biliyorum. Bazı federasyon başkanlarımızın kendilerini gözden geçirmesi gerekir...
Baykan, geçen süre içinde bu açıklamanın net bir şekilde anlaşılmadığını düşünmüş olacak ki, Yelken Federasyonu seçimlerinde dayanamadı, bu çağrının, "istifaya davet" gibi algılandığını ya da yansıtıldığını kaydedip, "Halbuki Sayın Bakanımız kimseyi istifaya davet etmedi" dedi.
Bakan Kılıç’ın, "kendini gözden geçirme" sözüne ısrarla açıklık getirmenin gayretine tavan yaptıran Baykan Baykan, "Mesela, olimpik branşlarda olimpiyata gidemeyenlerin, olimpiyata gitme noktasında ne eksiği olduğu. Burada kendinde hata gördü mü, görmedi mi? Bunu sorgulamasıydı. Olimpiyata gidip madalya alabilecek noktada hazırlık yapması gereken federasyonların, alamadığı madalyalar konusunda ya da en azından neden madalya maçları yapamadığı konusunda kendini sorgulamasıydı. ’Olimpiyata katılamazsam, ya da madalya alamazsam bu işi bırakacağım’ diyen federasyon başkanlarının verdiği taahhütlerin hatırlatılmasıydı."
Baykan'ın bu açıklaması, sadece sporda geldiğimiz noktayı açıklaması açısından değil, Bakan'ın kendini iyi ifade edemediğini de irdelemesi açısından çok önemli bir saptama. Teşekkürler Baykan, kamuoyu, Bakan Kılıç'ın ne demek istediğini nihayet sizin bu açıklamalarınız sayesinde iyice anladı. Hele federasyon başkanları, bakanın beceremeyip, sizin anlaşılır hale getirdiğiniz bu derin saptamalar karşısında ne yapacaklarını şaşırdı!..

YORUM YAZ