MENÜ

Kayıp şehir

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Şampiyonluk iddiasını kalan haftalara taşımak isteyen Başakşehir ile düşme hattından Okan Buruk’la uzaklaşmak isteyen Akhisar arasındaki maç teknik adamların taktik savaşına sahne oldu. Emre gibi bir liderin yokluğunda İrfan Can’ı devreye sokan, Cengiz’i de ateşleyici olarak kullanan Abdullah Avcı’nın eksik şablonu, orta alanı kalabalık tutup, bu bölgede kapılan topları kanat ataklarına dönüştürmek isteyen ev sahibinin işine yaradı.

Emre’siz bu kadar

Göbekte topu tutan, defansın arkasına koşu yapan forvetlere en kısa yoldan ulaştıran Emre olmayınca, Mossoro, Visca, Cengiz daha çok oyunun savunma yönünde rakiple boğuşmak zorunda kaldı. 7’de Ferhat’ın ortasında Visca topu göğsü ile penaltı noktasına indirdi, Adebayor’un vuruşunu Lukac uzanıp, köşeden çıkardı. 18 ve 19. dakikalarda Vaz Te, kaleci Volkan ile karşı karşıya iki pozisyondan yararlanamadı. Evsahibi ikinci yarıya da hızlı başladı, ilk olgun atakta da golü buldu. 58’de Özer’in geliştirdiği atakta Olcan’dan seken top, gollük pas oldu. Vaz Te, peşine taktığı Başakşehir defansına rağmen plaseledi: 1-0.

Avcı istedi ama...

Gol sonrası tüm riskleri göze alan Abdullah Avcı, sol bek Ferhat’ı çıkarıp, Adebayor’un yanına Mehmet Batdal’ı sürdü. 78’de kornerden gelen topa yükselen Yalçın skoru eşitledi: 1-1. Avcı bu gol sonrası üçüncü santrforu Mustafa’yı da oyuna alıp, hücum gücünü fulledi. Başakşehir, 90+2’de Visca ile galibiyete yaklaştı. Ancak son sözü 90+4’te Başakşehir’den kiralık gelen oyuncu Cikalleshi söyledi, karambolde topa vuran Cikalleshi, takımına üç puanı getiren isim oldu.

YORUM YAZ