MENÜ

En zayıf halka

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maç öncesi Belediye’de en zayıf halka kale ve defanstı. Hasagiç’in sakatlandığı Manisa maçında 51 dakika forma şansı bulan kaleci Oğuzhan, sağda Marcin Kus, ortada Metin Depe dün ikinci kez ilk 11’de şans buldu. Ekrem ise geçen hafta emanete verdiği formayı sırtına geçirirken, ilk dört maçta 360 dakika forma giyen Can Arat, bu bölgede en istikrarlı oyuncu olarak ön plana çıkıyordu. Kadro yapısı ne olursa olsun, Abdullah Avcı bu durumu lehine çevirebilen ve eldekileri verimli kullanabilen Süper Lig’in ender teknik adamlarından.
Büyük takımlarımızın 11’lerini sayamayabilirsiniz ama, Belediye’nin kadrosu çoğu kez 1-2 isim dışında değişmez. Avcı’nın yıldız anlayışı, sisteme zarar vermeyen, takım oyunu içinde ön plana çıkan tarzdaki oyuncular. Geçtiğimiz yıl İbrahim Akın ve Holosko gibi iki yıldıza dönüşümlü olarak katlanabilen Avcı, bu sezon başında ise sistemini uçuran Webo, Edin Visca, Doka gibi futbol ustalarının yanına gurbetçi Taner’i de monte edince ortaya, ilk dört haftada 10 puan toplayan, bunu başarırken daha önce hiç yenemediği Trabzon ve Galatasaray galibiyetlerini de portföyüne ekleyen bir takım çıktı.
Aykut Kocaman Webo-Yobo eşleşmesi ile Kamerunlu golcüyü yumuşak ayaklı Nijeryalı’ya emanet etti, Bekir’in önüne de Mehmet Topuz’u çekip, kalabalık Belediye orta sahasını kilitlemek istedi. Doka’nın kanadına Orhan ve Gökhan önlemi ise ters tepti ve Brezilyalı’nın getirdiği toplar, Fenerbahçe kalesinde büyük tehlikeler yarattı. Bu ataklara bir de Holmen’in ısıran oyunu eklenince, Belediye ilk yarıda güçlü rakibine üstünlüğünü kabul ettirdi. Futbolda deneme - yanılma yönteminin ordinaryüsü Kocaman, hatasından dönüp taşları yerine oturtunca, oynamadığı haftalarda gollerini stoklayan Stoch, bu sezonki ilk golünü manşete taşıdı. Bienvenu-Alex işbirliği, Belediye’nin en zayıf halkası defans bloğunun ipliğini ikinci kez pazara çıkarmaya yeterken, Gökhan ise takımını skor zenginliğine taşıdı. Webo’nun iki muhteşem golü Belediye’nin şartlar ne olursa olsun bu sezon neler yapabileceğinin dışa vurumuydu. Ne diyelim, “Forza Baykuşlar”...

YORUM YAZ