MENÜ

Cardozo'nun sihirli ayakları

Abone Ol Google News

Rusya liginde geride kalan maçlarında adeta delik deşik olan konuk ekibin savunması maçta farklı bir görüntü çizdi. Hırvat Milli Takım patentli Pletikosa yönetimindeki Rostov defansı Yattara'nın bir haftada pabucunu dama atan Cardozo'yu durdurmak adına her türlü futbol dışı girişimde bulundu. Gittiği her takımın kadrosunu silbaştan dizayn eden Halilhodziç'in sahaya sürdüğü 11, oyunun ilk 15 dakikası hariç uyumlu bir görüntü çizdi. Kaptan Onur Recep Kıvrak kalesinde, Mustafa Yumlu defansın ortasında, Bosingwa ile Sefa sağ kulvarda, Yusuf solda Trabzonspor'u ileri taşıyan isimler oldu.

Haberin Devamı

İlk yarının kuşkusuz en yararlı ismi ise Medjani olarak öne çıktı. Dünya Kupası'nda boy gösterdikten sonra Bordo Mavili takıma transfer olan Cezayirli futbolcu, hem savunmada hem de hücumda ilk yarıya damgasını vurdu.

Trabzonspor ilk yarıda Cardozo ile olan mesafeyi kısaltabilse, oyunu kendi alanından ileride kurabilse, Medjani'nin tek golü ile yetinmek zorunda kalmayabilirdi.

Yeni bir takım olmanın sancılarını maçta sıkça yaşayan Karadeniz temsilcisi, kaybedecek bir şeyi olmayan Rostov önünde biraz daha cesur olabilseydi, tur biletini ilk yarıda alması işten bile değildi.

Haberin Devamı

İlk yarıda tüm tehlikeli hareketleri seyretmekle yetinen maçın hakemi Mazeyka, 50. dakikada Yusuf'a ceza alanı içinde atılan tırpana da 'devam' diyerek tribünlerin nabzına tavan yaptırdı. Aynı Yusuf'un 61'deki 'penaltı' aldatmacası ise kendisine sarı kart olarak döndü.

Mazeyka bununla da yetinmedi, 90 artı 2'de Mustafa Yumlu'ya yapılan sert hareketi de görmezden gelip, gecenin kötüleri arasında yer aldı.

Her pozisyonda golü koklayan Cardozo, dün Trabzonspor'un rakip kaleye en yakın ismiydi. Geçen sezon bu futbolcunun peşinde koşup, yerine Emenike'yi tercih eden Fenerbahçeliler'i 'keşke biz alsaydık' dedirtmeyi başaran Cardozo, Süper Lig'de ve gruplara kalınması halinde Avrupa Ligi'nde çok can yakacağını ispatladı. 73'te attığı goldeki hafiye tarzı takipçilik, bir kuyumcu inceliğindeki işçilik farkı ikiye çıkarırken, geceye de renk kattı.

77 dakika oyunda kalan Constant'a ise ayrı bir parantez açmak lazım. Milan'dan Karadeniz ekibine transfer olan bu futbolcunun kalitesi, Avni Aker'in şimdiden patates tarlasını andıran zemininde bile ışıl ışıl parladı.

Kendi liginin geride kalan 4 haftasında ancak bir beraberlik alabilen Rostov'u, Rusya'da da yenecek güçte olan Trabzonspor'a dünkü galibiyet ilaç gibi geldi. İlk maçta istediği sonucu alan Bordo Mavili ekip, bir hafta sonra oynanacak olan rövanş için büyük avantaj yakaladı.

YORUM YAZ